Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 16 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

Morgans afscheidsmodel Plus 4 is al vergeven

Morgans laatste vierwieler met een stalen chassis nadert zijn einde en dat vraagt om een speciale afscheidseditie. Op de Autosalon van Genève (5-15 maart) presenteert de Engelse sportwagenbouwer een gelimiteerde uitgave van de Plus 4, die als laatste type nog over een stalen chassis beschikt. De Plus 4 70th Anniversary Edition stapt zeventig jaar na zijn marktintroductie over op een aluminium architectuur.

Ter gelegenheid van de 70everjaardag van de open tweezitter spuit Morgan het chassis in een goudkleur en dat is een unicum. Want nooit eerder in de 111 jaar dat de Engelsen het chassis gebruiken, is het frame in die tint uitgevoerd. Nu we het toch over kleuren hebben, de carrosserie is gespoten in platinum metallic en de wielen zijn in donker grijs uitgevoerd. Tal van elementen, zoals de grille en de raamlijsten, zijn in zwart gespoten. Het interieur kleedt de fabrikant aan met leer, waarbij in de hoofdsteunen een speciale graphic is aangebracht. Het dashboard kent een houtafwerking en het stuurwiel is met zwarte details afgewerkt. De stoelen zijn voorzien van verwarmingselementen. Naast nog enkele goodies beschikt elke versie over een plaquette met het serienummer.

Morgan PLUS 4 70TH ANNIVERSARY EDITION auto

Opgevoerde 2.0 viercilinder

Je zou het wellicht niet verwachten, voor deze speciale gelegenheid heeft Morgan de krachtbron in de Plus 4 opgevoerd. De viercilinder benzinemotor levert normaliter 156 pk, in de Plus 4 70th Anniversary Edition reikt het blok tot 182 pk. De acceleratie van stilstand naar 100 km/h neemt minder dan zeven tellen in beslag. Het opgepepte blok moet ook lekkerder klinken want hij heeft een Aero Racing-sportuitlaat gekregen.

Morgan PLUS 4 70TH ANNIVERSARY EDITION auto

Uitverkocht

Morgan bouwt slechts 20 stuks van de Plus 4 70th Anniversary Edition. Misschien dat je het al raadt? Alle exemplaren zijn reeds vergeven. De reguliere Plus 4 is nog niet uitverkocht.

Morgan PLUS 4 70TH ANNIVERSARY EDITION auto

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.