Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 7 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Morgan in handen van Italiaanse investeerder

De Italiaanse investeerder Investindustrial heeft een meerderheidsbelang in Morgan gekocht. De Morgan-familie – nazaten van oprichter Henry Frederick Stanley Morgan – blijft betrokken bij de sportwagenbouwer.

Vorig jaar behaalde Morgan een omzet van net geen 40 miljoen euro met de verkoop van zo’n zevenhonderd auto’s. “De afgelopen twee jaar waren de meest succesvolle in de 110-jarige geschiedenis van ons bedrijf”, zei Dominic Riley, bestuursvoorzitter van Morgan. “Echter, volgens ons was het essentieel om een strategische partner te zoeken. Daarmee kunnen we ons volledige potentieel benutten en ervoor zorgen dat Morgan nog lang blijft bestaan.” Investindustrial is geen onbekende voor de Britse auto-industrie. De investeringsmaatschappij is ook betrokken bij Aston Martin.

Plus Six

Op de Autosalon van Genève heeft Morgan de Plus Six onthuld. Die vervangt de Plus 8 – met BMW-V8 – en krijgt zowaar een turbomotor onder de lange motorkap. De krachtbron komt eveneens van BMW en is een zescilinder lijnmotor met 340 pk en 500 Nm. Precies, dezelfde zespitter die ook in de nieuwe BMW Z4 en Toyota Supra ligt. De lichtgewicht Plus Six – met een chassis van hout en aluminium gaat ermee in 4,2 seconden van stilstand naar 100 km/h. Opvallend is het strak vormgegeven interieur, maar prachtig hout overal en een wat uit de toon vallende BMW-schakelpook.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.