Autovisie
Autovisie Nieuws 16 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

W Motors maakt zich op voor nieuwe modellen

De eerste steen voor W Motors Automotive fonkelnieuwe fabriek in Dubai Silicon Oasis in het Midden-Oosten is gelegd. Door de bouw van een nieuwe faciliteit creëert de sportwagenbouwer productiecapaciteit voor zijn toekomstige modellen, want het merk heeft grootse plannen.

 

De fabriek krijgt een oppervlakte van 12.000 vierkante meter. Het is de bedoeling dat de eerste fase van de nieuwbouw dit jaar wordt afgerond. Zo kan de bouw van alle modellen van W Motors naar het kakelverse onderkomen worden verplaatst. De fabrikant heeft momenteel de Fenyr SuperSport in het gamma en staat op het punt om nieuwe types te introduceren. W Motors komt zelfs met elektrische modellen.

W Motors showroom

Naast de productieruimte, met een afdeling voor de bouw van studiemodellen en prototypes, komt er een hoofdkantoor met design- en ontwikkelingafdeling en een showroom. Met de ingebruikname van ‘fase 1’ kan de productie reeds van start gaan. De autobouwer laat zijn modellen nu in Italië maken.

Prijzen W Motors

In 2017 sprak Autovisie met de topman van W Motors. Hij showde op de Dubai International Motor Show de productierijpe Fenyr Supersports. Het model deelt zijn technische basis met de Lykan, maar de twee miljoen euro kostende sportcoupé is onder zijn 1,5 miljoen euro duurdere Lykan gepositioneerd. Voor de aandrijving zorgt een 900 pk sterke zescilinder boxer-motor van de Duitse autobouwer Ruf. Van de Fenyr zullen slechts 25exemplaren het levenslicht zien. Met het daarop volgende model hoopt W Motors een grotere markt te bedienen. Dat moet een 500.000 euro kostende tegenhanger van de Lamborghini Aventador worden. De fabrikant wil dat type in een oplage van 100 stuks per jaar maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.