Autovisie
Autovisie Nieuws 25 apr 2017
Leestijd: 1 minuut

Moers: geen vierwielaandrijving voor Mercedes-AMG C 63

Nu de E 63 en de S 63 allebei aan de vierwielaandrijving zijn gegaan, lijkt het logisch dat ook de C-Klasse in de voetsporen van zijn grote broers zou volgen. Dat is niet het geval. De Mercedes-AMG C 63 blijft bij achterwielaandrijving, vertelt AMG-topman Tobias Moers aan het Australische CarAdvice.

Mercedes-AMG C 63 S Coupé (C 205) 2015

GLC 63

Het platform is ervoor geschikt, maar toch komt er geen vierwielaangedreven variant van de Mercedes-AMG C 63, geeft Moers stellig aan. Als je het toch per se wilt, moet je volgens de topman uitwijken naar de GLC 63 of GLC 63 Coupé. Die auto’s delen namelijk het platform en de motoren met de C-Klasse en zijn alleen leverbaar met vierwielaandrijving.

Topmodel

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan een nieuw topmodel van de C-Klasse. De auto moet niet alleen nog meer vermogen krijgen dan de 510 pk sterke C 63 S, maar ook beschikken over meer downforce en minder wegen. Het gerucht ging dat dit model de aandrijflijn uit de E 63 S zou krijgen. Met de uitspraken van Moers lijkt dit nu niet langer het geval. Het vermogen kan nog steeds overeenkomen, de aandrijving zal dan alleen naar de achterwielen gaan. Hij moet gaan concurreren met de BMW M4 CS en M4 GTS en wordt volgend jaar verwacht.

Video

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.