Autovisie
Autovisie Nieuws 25 apr 2017
Leestijd: 1 minuut

Orderboeken Audi e-tron quattro geopend

Nog voordat het productiemodel is getoond kunnen geïnteresseerden zich al inschrijven voor de Audi e-tron quattro, Audi’s eerste volledig elektrische auto.

audi_e-tron_quattro_concept_2

Noorwegen

Voordat je direct na de dealer gaat rennen om jouw reservering te plaatsen voor de Audi e-tron quattro: stop! Voorlopig kun je de auto alleen reserveren bij Audi-dealers in Noorwegen. De verkopen van elektrische auto’s zijn de afgelopen jaren gigantisch gestegen in het Scandinavische land, de infrastructuur is er dik in orde en ook krijgen particulieren en bedrijven veel voordelen als ze een elektrische auto rijden. Reserveren is overigens niet gratis. Wil je op de lijst komen voor een Audi e-tron quattro, dan moet je 20.000 Noorse kronen aanbetalen. Omgerekend is dat zo’n 2150 euro.

LEES OOK: AUDI GEEFT ELEKTRO-AUTO EIGEN DESIGNSTIJL

Audi e-tron quattro

De e-tron quattro wordt een volledig elektrische SUV met afmetingen tussen die van de Q5 en Q7 in. De volledige technische specificaties zijn nog niet bekend, maar reken op een accupakket van minimaal 95 kWh. Dat accupakket stuurt drie elektromotoren (een voor, twee achter) aan. Die motoren leveren samen 320 kW (436 pk) en in ‘overboost’ zelfs tot 370 kW (504 pk). Daarmee is de 4,88 meter lange SUV behoorlijk snel: 0-100 km/h doet hij in 4,6 seconden en bij 210 km/h stopt hij met accelereren. Het is Audi echter vooral te doen om de range. De e-tron quattro moet zo’n 500 kilometer elektrisch kunnen rijden.

2018

Volgend jaar komt de e-tron quattro op de markt. Een jaar later zal Audi’s tweede elektrische model op de markt komen en weer een jaar later volgt een derde auto. Die laatste zal ook weer een SUV zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.