Autovisie
Autovisie Nieuws 25 apr 2017
Leestijd: 1 minuut

Jaguar XF Sportbrake weer dichterbij

Hij zou in Genève staan, maar beleeft zijn debuut nu pas deze zomer. Toch is er nu alweer iets meer beeld van de Jaguar XF Sportbrake, de stationvariant van de XF.

Zomer

Het werk is gedaan, al een tijdje zelfs. Toch is de tijd volgens Jaguar nog altijd niet rijp om de XF Sportbrake te presenteren. Pas in de zomer wordt de nieuwe stationwagon van de Britten onthuld, een auto die net als de vorige versie alleen voor Europa bedoeld is. Toch leveren stationwagens ook bij ons fors in. De markt verschuift meer en meer naar SUV’s. Lange tijd werd daarom ook gedacht dat de XF Sportbrake geen opvolger zou krijgen, totdat de auto niet alleen werd gespot, maar ook officieel aangekondigd werd.

LEES OOK: JAGUAR XF SPORTBRAKE IS BIJNA PRODUCTIERIJP

Panoramadak

Nu zien we de XF Sportbrake van de bovenkant. Opvallend is dat hij een vast glazen panoramadak heeft. De vorige Jaguar XF Sportbrake had een normaal schuifdak en veel van zijn Duitse concurrenten hebben een panoramisch schuif-/kanteldak. Toch is het best mogelijk dat hij uiteindelijk met drie verschillende daken op de markt komt. In tegenstelling tot zijn voorganger zal hij ook gewoon geleverd gaan worden met verschillende benzinemotoren. Toen de vorige XF Sportbrake op de markt kwam, was hij er in het begin alleen met diesels. Later kwam daar de 550 pk sterke XF-RS bij.

xf_sportbrake_camo

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.