Autovisie
Autovisie Nieuws 4 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

Modelauto: Saab 900 Cabriolet Monte Carlo 1:43

Via Editions Atlas kun je je ook in Nederland abonneren op een hele collectie Saabs. Een ervan is deze 900 Cabriolet in het kenmerkende Monte Carlo geel.

De serie in schaal 1:43 kent een grote diversiteit en loopt vanaf de eerste Saab 92 tot en met de laatste 9-5. Zelfs de caravan die Saab ooit ontwikkelde is niet vergeten. De miniaturen komen echter niet op chronologische volgorde uit waardoor het een verrassing blijft wat je deze maand krijgt opgestuurd. Omdat ik niet alle Saab-modellen hoef, heb ik me niet geabonneerd maar er worden er ook los aangeboden op beurzen en internet. Hierdoor kun je toch enkele modellen die je wel wilt hebben bemachtigen. Voor mij was dat deze gele Saab 900 cabriolet die ik vooral vanwege de kleur onweerstaanbaar vind.

Wie heel goed kijkt, ziet wel onvolkomenheden als een iets te dik gespoten lak, net niet helemaal mooi passende lampen en een taillelijn die net niet helemaal juist omhoog lijk te lopen. Maar zo in de vitrine is het een heel leuk model om te zien en met zo’n 27 euro bovendien heel betaalbaar. Fabrikanten Norev en Neo Scale hebben de gele cabriolet ook ooit gebouwd maar die zijn een stuk duurder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.