Autovisie
Autovisie Nieuws 4 okt 2015

Peugeot 304 Cabriolet: Aaibaar en aandoenlijk

Len van Leeuwen heeft zijn Peugeot 304S Cabriolet al zestien jaar. Hij is gehecht geraakt aan het open Franse autootje en hoopt dat hij nog lang in zijn familie blijft.

“Om eerlijk te zijn, ben ik niet per se een liefhebber van het merk Peugeot. Mijn ouders hebben altijd Honda gereden en ik heb erover gedacht om een S800 te kopen, zo’n piepklein Japans sportwagentje uit de jaren zestig. Toch ben ik bij de 304 Cabriolet uitgekomen, want zo’n Honda is te ingewikkeld. Ik wilde een open auto hebben met eenvoudige, nog redelijk moderne techniek. Hoewel, modern… De Peugeot is natuurlijk oud, maar er zijn in ieder geval nog genoeg onderdelen voor te krijgen.

Daarbij heeft de 304 Cabriolet iets wat ik ontzettend mooi vind. Het klinkt triviaal, maar ik vind het prachtig dat het stoffen dak van de Peugeot in de carrosserie verdwijnt en er niet op ligt, zoals bij bijvoorbeeld een Volkswagen Golf Cabriolet. Daardoor verstoort de opengevouwen kap de keurig rechte taillelijn van de 304 niet en blijft het buitengewoon cleane design van de Peugeot helemaal intact.

“De 304 Cabriolet is natuurlijk een aandoenlijk wagentje”

Ik krijg vaak positieve reacties op de 304. Medeweggebruikers steken hun duimen op en vooral oudere mensen komen naar me toe om een praatje te maken over de Peugeot. Dan herinneren ze zich het model van vroeger of kennen ze iemand die er een had. De 304 Cabriolet is natuurlijk een aandoenlijk wagentje. Hij heeft een hoog aaibaarheidsgehalte en zal nooit en te nimmer agressie oproepen.

Ik heb de Peugeot nu zestien jaar en heb hem nog nooit hoeven restaureren. Hij staat altijd binnen en ik rijd hem alleen als het goed weer is. Aan de buitenkant ziet de 304 er uitstekend uit, maar in het interieur begint de bekleding op sommige plekken te scheuren. Daar moet ik wat aan doen. En ja, er zijn natuurlijk mooiere auto’s dan mijn Peugeot, maar ik ben ontzettend aan hem gehecht geraakt. Sommige mensen hebben dat met een hond, ik heb dat met mijn 304’tje.”

Eigenaar: Len van Leeuwen (51)
Beroep: ondernemer
Auto: Peugeot 304S Cabriolet
Bouwjaar: 1974
Geschatte waarde: € 11.000
Gemaakt: 1970 – 1975
Motor: 1,3 liter viercilinder benzinemotor, 76 pk
Topsnelheid: +/- 140 km/h
Toekomstplannen: “De Peugeot is onderhand een lid van de familie geworden. Ik hoop dat mijn kinderen hem later willen overnemen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Peugeot 304 Cabriolet: Aaibaar en aandoenlijk
Sluiten