Autovisie
Autovisie Nieuws 29 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Mitsubishi Engelberg Tourer debuteert in Genève

Mitsubishi staat in maart op de Autosalon van Genève ((7-17 maart 2019) en neemt mee: een Mitsubishi Engelberg Tourer. Een SUV met opvallende styling en een geëlektrificeerde aandrijflijn.

Plaats in Zwitserland

Veel details kan Mitsubishi nog niet melden over dit conceptmodel. Het enige wat Mitsubishi kan noemen is dat het model ‘meer SUV, meer EV, meer technologie en meer stijl’ heeft. Verder benadrukt de Japanse autobouwer dat de Engelberg Tourer vernoemd is naar een dorp met een sportieve historie in de Zwitserse Alpen. Engelberg is een gemeente met ongeveer 3.900 inwoners in het halfkanton Obwalden, gelegen in Zwitserland. Het is een geliefde plaats voor zomer- en wintertoerisme.

Mitsubishi Engelberg Tourer teaser 2019 verlicht

GT-PHEV Concept

Voor Mitsubishi is de Engelberg Tourer een belangrijk model, vooral omdat de SUV vooruitblikt op een toekomstig model van Mitsubishi, uiteraard een SUV/crossover. Qua design leunt de nieuwe Mitsubishi Engelberg Tourer sterk op de eerder gepresenteerde GT-PHEV Concept uit 2016. Naar verluidt is de Engelberg Tourer een plug-in hybride met meerdere elektromotoren. De GT-PHEV Concept plug-in hybride kon op papier 120 kilometer elektrisch rijden. De Mitsubishi Engelberg Tourer beleeft op 5 maart zijn wereldpremière op de Autosalon van Genève.

Mitsubishi GT-PHEV Concept 2016 1

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.