Autovisie
Autovisie Nieuws 29 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe Renault Clio, nu van alle kanten

Een nieuwe auto stapsgewijs onthullen is iets van de laatste tijd. Renault doet mee aan deze trend met de onthulling van de nieuwe generatie Clio. Na enkele teasers en interieurfoto’s, mag nu iedereen ook de buitenkant van de vijfdeurs B-segment hatchback aanschouwen.

Evolutie

Je ziet het direct. De Nederlander Laurens van den Acker, Senior Vice President of Corporate Design bij Renault, heeft duidelijk gekozen voor een evolutie ten opzichte van het vorige model. Dat moet ook, want de Clio is een razend populair model. Renault kan het simpelweg niet maken om risico te lopen. Daarom speelt Renault op safe en ziet de nieuwe Clio er nog altijd als een echte Clio uit.

C-vormige koplampen

Wel valt op dat Renault voor een beduidend grotere grille heeft gekozen en uiteraard voor de C-vormige koplampen, ook te vinden op de Mégane en Talisman. Een element is gebleven: deurgrepen van de achterportieren die in het achterste zijruitje zijn verwerkt. Andere kenmerken zijn een haaienvinantenne, full-LED-verlichting, een verzonken achterklep en verchroomde raamomlijsting. Ten opzichte van de vorige Clio is deze nieuweling 14 mm korter en 30 mm lager. Renault belooft daarentegen wel een ruimer interieur door slimmere indeling van alle componenten.

Bagageruimte

En over interieurindeling gesproken: de bagageruimte heeft Renault zo rechthoekig mogelijk vormgegeven. Het resultaat is een 26 liter grotere bagageruimte (nu 391 liter). De Clio heeft een dubbele bodem en de achterbank kan neergeklapt worden om een volledig vlakke laadvloer te creëren.

Kleuren

Kleuren levert Renault genoeg. Een aantal tinten zijn nieuw, zoals Orange Valencia, Brun Vison en Bleu Celadon. In totaal staan er elf carrosseriekleuren op het programma evenals drie exterieurpakketten, te weten rood, oranje en zwart.

Clio R.S. Line

Renault levert de nieuwe Clio onder meer als Clio R.S. Line en als Initiale Paris. De R.S. Line vervangt de GT-Line van de vorige generatie Clio. Aan de buitenzijde is de Clio R.S. Line te herkennen aan een sportievere voorbumper, 17-inch wielen en de honingraatgrille. Binnenin plaatst Renault sportstoelen, carbon-look inzetstukken, een met geperforeerd leder bekleed stuurwiel met R.S.-logo, aluminium pedalen en rode details die aansluiten op de stiknaden van de stoelen en het stuurwiel.

Clio Initiale Paris

De Renault Clio Initiale Paris legt het accent op luxe, onder meer met verchroomde detaillering voor de raamomlijsting, specifieke 17-inch wielen, verchroomde onderste portierbeschermers en een grille met Initiale Paris-logo. In het interieur – leverbaar in de kleurthema’s zwart of zandgrijs – installeert Renault extra dikke en met leder beklede stoelen en een met leder afgewerkt stuurwiel met ander schuimrubber.

Genève

Informatie over motoren en de marktlancering houdt Renault nog even onder de pet. De nieuwe Renault Clio debuteert in ieder geval in maart op de Autosalon van Genève. Op het programma staat sowieso een nieuwe Clio R.S. met krachtige turbomotor en EDC-automaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.