Coen Grutters
Coen Grutters Nieuws 15 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Mini claimt de eerste volledig elektrische cabrio te maken

Sinds de transitie naar elektrisch rijden op gang is gekomen, zijn er nog maar weinig elektrische cabrio’s verschenen. Mini brengt daar nu verandering in met de nieuwe Cooper SE Convertible.

We kennen natuurlijk al wel de originele Tesla Roadster, die inmiddels alweer bijna vijftien kaarsjes uit mag blazen. Ook bij de Roadster kan een deel van het dak eraf, maar een ouderwetse cabriolet met inklapbaar stofdak is de Tesla Roadster natuurlijk niet. De Roadster is – je verwacht het niet – een roadster.

De eerste elektrische cabrio

Een cabriolet heeft een inklapbaar dak, zoals de Engelse term convertible duidelijker kenbaar maakt. De nieuwe Mini Cooper SE Convertible heeft dat dus ook. Het merk claimt daarmee de eerste fabrikant te zijn met een elektrische cabrio. De eerder onthulde Polestar 6 tracht ook de cabriolet in leven te houden, maar dit model is nog niet in productie.

De Mini Cooper SE Convertible wordt alleen geleverd in ‘Enigmatic Black’ en ‘White Silver’. (Afbeelding: Mini)

Van elke vijf Mini’s die vandaag de dag worden verkocht, is er één elektrisch. Daardoor besloot Mini ook een dakloze versie van zijn elektrische Cooper te maken. In slechts acht maanden ging dit idee van de tekentafel naar de Nederlandse productiehal. Sinds 2014 worden er Mini’s gefabriceerd in het Limburgse Born. De elektrische cabrio van het merk zullen daar ook in elkaar gezet worden.

Elektrische auto rijden voor 150 euro per maand, Peugeot gaat het doen!

De cabrioversie van de Cooper SE heeft een geclaimde range van 201 kilometer. Het open dak komt de cw-waarde vermoedelijk niet ten goede, want het bereik van de cabrio is ruim 12 procent minder dan dat van de elektrische hatchback.

Gelimiteerde oplage van de Mini Cooper SE Cabrio

Daarvoor rij je wel in een uiterst unieke auto. Het betreft namelijk een gelimiteerde oplage van slechts 999 stuks. Dat maakt deze Cooper cabrio zeldzamer dan een Ferrari F40, waar er ruim 300 meer van geproduceerd zijn. Om je het idee te geven dat je in iets bijzonders rijdt, zijn alle wagens genummerd. Daarnaast is de cabrio versierd met enkele bronzen elementen rond de lichtunits en staat de Cooper SE Convertible op exclusieve 17-inch velgen.

De elektrische cabrio is vanaf april dit jaar in Europa te bestellen. Over de prijs is nu nog niets bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.