Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 15 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Saharazand op komst! 3 tips waarmee je je auto kan beschermen

Aankomende woensdag en donderdag nacht heb je waarschijnlijk een vieze auto. Er komt een wolk met Saharazand (Saharastof) onze kant op.

We hebben inmiddels al meerdere keren een stofwolk over ons land gehad. De vraag is altijd, gaan we er dit keer wat van merken?

Drie hoezen die je auto beschermen tegen Saharazand

Maar wanneer het Saharazand neerslaat, kun je maar beter goed voorbereid zijn. Nu kun je natuurlijk je auto binnen zetten, maar lang niet iedereen heeft een garage (of één die groot genoeg is). Daarom selecteren wij drie hoezen die jouw auto beschermen tegen het aankomende Saharazand.

1. Standaard Autohoes

Een goede autohoes kan je auto al beschermen tegen Saharazand. Zet je je auto buiten, zorg dan dat je ook een hoes hebt die hiervoor geschikt is. Niet alle hoezen zijn namelijk bestand tegen bijvoorbeeld vocht.

Saharazand, Saharastof,
(Afbeelding: Unsplash)

Als je gebruikmaakt van een hoes, moet je de auto eerst heel goed wassen. Vuil, stof en zand kunnen resulteren in krassen. Ook wanneer je de hoes voor langere tijd op je auto laat, en het vocht slecht weg kan, heeft dit wellicht nadelige gevolgen voor je auto.

Met deze auto’s lach je om de regen | Sjoerds Weetjes 231

2. Auto paraplu

Wil je minder risico lopen op krassen, dan kun je ook een heuse paraplu voor je auto bestellen. De constructie zet je met een zuignap op je dak en klapt zichzelf vervolgens automatisch uit.

De autoparaplu weert het Saharazand natuurlijk minder goed dan de hierboven beschreven autohoes. Over het algemeen is een dergelijke constructie ook een stukje duurder.

3. Car Bubble

Wil je dat je auto helemaal niet in aanraking komt met het Saharazand en de lak ook absoluut niet krast, dan kun je gaan voor een zogenaamde Car Bubble. Dit is een soort opblaasbare garagebox voor je auto, die ‘m dus ook helemaal beschermt.

In de Car Bubble zit een systeem dat de hoes zelf opblaast. Zoals je in bovenstaande video kunt zien, is het opzetten van de opblaasbare garage een redelijke klus. Wil je ‘m weer afbouwen, dan duurt het ongeveer 10 minuten om ‘m leeg te laten lopen en terug te stoppen in de hoes. Prijzig en redelijk arbeidsintensief, maar zo is je auto wél het beste beschermd tegen onder andere het aankomende Saharazand.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.