Autovisie
Autovisie Nieuws 2 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

12,5 miljoen binnen voor Polestar 6 LA Concept Edition

Tijdens de Monterey Car Week anderhalve week geleden kondigde Polestar aan het studiemodel 02 in productie te nemen. De fabrikant moet nu melden dat de eerste serie van 500 stuks is uitverkocht.

Wat is het, een dag of tien? Dat had Polestar nodig om 500 geïnteresseerden te vinden voor de Polestar 6, zoals de eerste cabriolet van het Zweedse merk gaat heten. Dat er belangstelling voor de sportwagen bestond, was al duidelijk na de onthulling van het studiemodel. Dat deed Polestar besluiten om de auto door te ontwikkelen tot productiemodel. En nu zijn dat de eerste 500 exemplaren vergeven. Een auto is er overigens nog niet. De fabrikant brengt zijn eerste open model pas in 2026 uit. Polestar komt eerst met de 3 (2022), 4 (2024) en 5 (2024).

Op basis Polestar 5

De 6 komt, zoals zijn naam al aangeeft, na de 5 en staat voor 2026 op de agenda. Het bedrijf moet niet eerst de andere types introduceren, met de 5 ontwikkelt de autobouwer de technische architectuur voor het nieuwe topmodel. De ontwikkeling van de 5 loopt al, zodat spoedig aan die van de 6 kan worden begonnen. Polestar zal de 6 naast de 5 bouwen.

Polestar 06, Tesla Roadster, elektrische cabriolet
(Afbeelding: Polestar)

Dat gebeurt in China, zoals de autobouwer eerder aangaf. Uit de fabriek komen 500 identieke exemplaren te rollen, voordat de bouw van de reguliere versie verschijnt. De introductieversie is geïnspireerd op het studiemodel. Ze krijgen allemaal de kleur Sky Blue, waarin de Polestar o2 in maart 2022 werd gepresenteerd. Ook andere kenmerken van het studiemodel worden voor de eerste serie van de roadster overgenomen. Zo heeft de gelimiteerde introductieversie onder meer speciaal ontworpen 21 inch lichtmetalen wielen en diervriendelijk geproduceerd leer.

Lees verder onder de video

Met de Polestar 6 opent de fabrikant aanval op onder andere de Porsche 911. De Zweedse roadster is echter volledig elektrisch aangedreven. Door wat voor aandrijflijn de productieversie wordt aangedreven, is niet bekend. De autobouwer kondigde voor de conceptcar een 650 kW sterke elektrische aandrijflijn aan met een boordsysteem van 800V. Daarmee doet de Polestar 6 de sprint 0-100 km/h in 3,2 seconden en haalt de roadster naar verwachting 250 km/h. Met de auto en zijn twee elektromotoren kan een afstand van meer dan 600 km worden afgelegd.

200.000 dollar

Na de 500 introductieversies start Polestar de bouw van de reguliere versie. Wat de verschillen tussen de twee versies zijn, is nog niet bekend. De prijs van de LA Edition bedraagt ongeveer 200.000 dollar, maar kan in 2026 afwijken. De geïnteresseerden dienden 25.000 dollar als aanbetaling over te maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.