Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 3 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

‘Mini smelt Cooper SE en JCW GP samen tot elektrische hot hatch’

Dat elektrische auto’s een enorm sportief potentieel hebben, weten we sinds de komst van een aantal heel aantrekkelijke modellen. Mini werkt naar verluidt aan een sportievere versie van de recent gepresenteerde Cooper SE.

Tesla liet jaren geleden al zien dat een elektrische auto een heel nieuwe dimensie toevoegt aan de autowereld, en dus heel eigen specialiteiten heeft ten opzichte van auto’s met een verbrandingsmotor. Porsche toont met de Taycan aan dat de BEV zeker niet het einde van de sportauto betekent, want die indrukwekkende en volledig elektrische sportsedan voelt ook aan als een echte Porsche. Maar ook een paar segmenten lager laten autofabrikanten zien dat de autoliefhebber positief naar de toekomst kan kijken. Tijdens een dubbeltest met de Mini Cooper SE en Honda e ondervond Autovisie dat de hete hatchback bij lange na niet aan z’n einde is. De potentie voor heerlijke elektrische stuurmansauto’s is er zeker. De wens ook.

BMW Blog

Aan die wens wordt nu gehoor gegeven. Althans, als we BMW Blog mogen geloven. Het forum heeft informatie van ‘een zeer betrouwbare bron’ gekregen en stelt dat Mini al bezig is met de ontwikkeling van een Electric (in ons land beter bekend als de Cooper SE) GP. Makkelijk gezegd stelt het forum dat de ingrediënten van de Cooper SE en fraaie JCW GP met elkaar worden gecombineerd, en zo een eerste elektrische hete hatchback zullen vormen.

Mini Cooper SE

Wel moet er dan een aantal ‘problemen’ overwonnen worden. De Mini Cooper SE is namelijk niet een krachtpatser als het aankomt op het aantal kilometers dat-ie uit z’n batterijpakket haalt. Dat meet namelijk 32,6 kWh (bruto) en is goed voor 225 kilometer op papier, dat je nog niet haalt als je – bij wijze van spreken – met een ei onder je gas-, eh…, stroompedaal rijdt. Een elektrische Mini GP, met flink meer vermogen, zal nog minder efficiënt met een lading stroom omgaan, dus op dat vlak zal er een oplossing moeten komen.

Info rondom elektrische JCW GP

Verder is er nog helemaal niets bekend over deze JCW-editie van de elektrische Mini Cooper SE. Wat we al wél weten, is dat de toevoeging van het accupakket in de SE het zwaartepunt van de Cooper positief beïnvloedt. De basis voor een hete elektrische Cooper is dus al gelegd. En daarom ligt het eigenlijk ook wel voor de hand dat we in de toekomst een elektrische Mini Cooper JCW GP mogen verwelkomen.

Renault Zoe e-Sport Concept

 

Mini is daarbij natuurlijk niet de eerste fabrikant die met een elektrische hete hatchback gaat komen. Zo weten we al dat Peugeot ook met een sportieve e-208 komt, onder de naam PSE. Ook Renault heeft al vaker laten weten dat het bezig is met sportieve versies van elektrische modellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.