Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 14 feb 2021
Leestijd: 1 minuut

Mijlpaal voor Mercedes-Benz, maar met een voetnoot

Herzlichen Glückwunsch zu diesem Meilenstein. Dat is zonder twijfel de meest gehoorde zin in de fabrieken van Mercedes-Benz. Althans, in de Duitse fabrieken van het merk met de ster. De autobouwer heeft een mijlpaal bereikt. Het bouwde onlangs zijn vijftigmiljoenste personenauto, zo schreeuwt de autofabrikantr van de daken.

Natuurlijk is dat een enorme prestatie, maar het merk kreeg een klein beetje hulp. Hoewel de modellen van Smart op papier als ‘Smart’ te boek staan, telt de Duitse autobouwer die miljoenen volumes wel even bij zijn eigen productie-aantal op. Zo komt Mercedes dus aan 50 miljoen gebouwde personenauto’s. Het productierecord van 50 miljoen Mercedes-modellen is dus nog niet aan de orde. Een kniesoor die erover valt, want met een jaarproductie van dik twee miljoen voertuigen is de productiemijlpaal voor louter Mercedes-Benz als fabrikant al in zicht.

Dubbel feest voor Mercedes

Het meetellen van het aantal Smarts kwam voor Mercedes-Benz heel goed uit, want zodoende is de 50 miljoenste auto van het merk een Maybach S-Klasse, die dan weer heel toevallig het allereerste exemplaar is dat van de verlengde verlengde S-Klasse wordt gebouwd. Dubbel feest in Sindelfingen, dus! Laat nu net ook Sindelfingen gezien worden als de thuisbasis en het feest is compleet!

Sinds de Tweede Wereldoorlog

Nog even een tweede voetnoot. Mercedes-Benz heeft méér dan 50 miljoen stuks vervaardigd. De mijlpaal is puur gemeten sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog. De vooroorlogse auto’s zitten er dus niet bij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.