Autovisie
Autovisie Nieuws 22 jan 2021

Mercedes-Benz EQS 580 vanaf april te bestellen

Met de onthulling van de EQA achter ons, maakt Mercedes-Benz zich alweer op voor de presentatie van zijn volgende elektrische auto. In april start de verkoop van de eerste volledig elektrisch aangedreven limousine. De levering staat voor augustus gepland. De EQS 580 bijt de spits af, de AMG-versies volgen later.

Natuurlijk is de onthulling van de EQA zeer belangrijk voor Mercedes-Benz, want het model moet voor verkoopvolume zorgen. Maar anders dan de EQA is de EQS de allereerste Mercedes-Benz die een specifiek voor elektrische modellen ontwikkeld platform krijgt. De gehele EQS 580 is als elektro-auto bedacht, getekend en ontwikkeld. De EQA daarentegen staat op een bestaande architectuur waarin de Duitsers ook een verbrandingsmotoren integreren. De koets van de EQA is dan ook afgeleid van die van de GLA. De EQS is juist geen S-Klasse.

Vision EQS

De limousine wijkt niet veel af van het studiemodel dat Mercedes-Benz in september 2019 op de IAA-autoshow in Frankfurt presenteerde. Autovisie onthulde toen al dat het model zoals die op de beursvloer stond voor 95% definitief was. In de afgelopen anderhalf jaar is slechts de technologie gefinetuned, waar het ontwerp dus al definitief was. Een grote verrassing zal de EQS 580 dan ook bij zijn onthulling over een paar maanden niet zijn. Of het moet juist zijn dat mensen niet kunnen geloven dat de afgeronde EQS-koets ook daadwerkelijk het productiestadium heeft bereikt.

Verkoopstart met EQS 580

De dealers krijgen in april de prijslijst van de EQS, waarna de fabriek direct de bestelschermen opent. De productie start vervolgens kort daarna, zodat de eerste exemplaren van de EQS 580 al in augustus kunnen worden uitgeleverd. Mercedes gaat de elektrische limousine in Sindelfingen naast Stuttgart bouwen. Het is Mercedes’ meest prestigieuze fabriek. Sinds jaar en dag zien daar ook de S-Klasses het levenslicht.

EQS 580

Meerdere AMG-versies volgen

Mercedes mag dan van start gaan met de EQS 580, meer versies volgen. De Duitsers komen zelfs met een AMG-uitvoering. Voor dat sportieve model zijn reeds de aanduidingen 53, 55 en 63 gereserveerd. Een Maybach-variant staat eveneens gepland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.