Remco Slump
Remco Slump Nieuws 14 jul 2023
Leestijd: 1 minuut

Met zijn 884 pk mikt de elektrische Polestar 5 op de Porsche Taycan

Het lijkt wel alsof Peugeot, Renault en Polestar het hebben afgesproken. Allemaal onthullen ze deze week een gecamoufleerd model. Het verschil is dat Peugeot en Renault het bij foto’s houden en dat deze Polestar 5 op het Goodwood Festival of Speed de heuvelklim op gaat.

De naamgeving van Polestar is verwarrend. De 4 is qua formaat kleiner dan de 3, maar groter dan de 2. En dan komt er ook nog een Polestar 6, die een redelijk compacte elektrische sportwagen wordt. Helemaal bovenaan het leveringsprogramma staat deze Polestar 5, die zijn pijlen mikt op de Porsche Taycan en Tesla Model S.

Vierwielaangedreven Polestar 5 is 884 pk sterk

Op dit moment is de sterkste Polestar de 4, die als Long Range een vermogen van 544 pk en 686 Nm koppel heeft. De Polestar 5 gaat daar overheen met een maar liefst 884 pk en 900 Nm leverende aandrijflijn. Op het Goodwood Festival of Speed is de vierdeurs coupé nog in camouflagefolie gewikkeld, maar het uiterlijk is reeds bekend van eerdere foto’s.

Polestar 5
(Afbeelding: Polestar)

Dit is waarom de nieuwe Polestar 4 geen achterruit heeft

Hoge laadsnelheden, net als de Porsche Taycan

Net als de Audi E-Tron GT en Porsche Taycan heeft de Polestar 5 800 Volt-techniek aan boord, waarmee hele korte laadtijden mogelijk zijn. De Audi en de Porsche komen tot een laadsnelheid van 270 kW. Hoe snel de Polestar stroom kan ‘tanken’ is nog niet bekend. Overigens was het model vorig jaar ook al te zien in Goodwood. Volgend jaar komt de Polestar 5 op de markt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.