Remco Slump
Remco Slump Nieuws 14 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Ook de Renault Scénic is nu een (elektrische) SUV

Niemand wil nog MPV’s en de SUV-hype is nog lang niet afgelopen. Daarom heeft Renault van de nieuwe Espace een Austral met lange wielbasis gemaakt en wordt ook de aankomende Renault Scénic geen people carrier meer.

De Renault Scénic E-Tech Electric, zoals zijn volledige naam luidt, wordt in september onthuld op de IAA in München. Door de camouflage van deze productieauto heen kunnen we echter al zien dat het model veel weg heeft van de Scénic Vision uit 2022. En van de Renault Rafale en de gefacelifte Clio, gezien de platte koplampen en daaronder de verticale dagrijverlichting.

Renault Scénic op platform van elektrische Megane

Onderhuids komt de Scénic grotendeels overeen met de Megane E-Tech Electric, waarmee hij zijn CMF-EV-platform deelt. Die laatste is er met 130 pk en een 40 of 60 kWh-batterij. De 220 pk sterke versie is altijd uitgerust met de grootste accu, waarmee hij zo’n 450 kilometer ver komt. Renault biedt kopers twee mogelijke DC-laadsnelheden: 85 kW of 130 kW.

Renault Scénic
(Afbeelding: Renault)

In 1996 kwam de oorspronkelijke Mégane Scénic

De oorspronkelijke Renault Scénic (toen nog Mégane Scénic) werd geïntroduceerd in 1996 en was een grote hit. Hij was een van de eerste compacte MPV’s. In 2000 lanceerde Renault een bijzondere variant van de Scénic, de RX4, met vierwielaandrijving, een grotere grondspeling, allerlei plastic beschermplaten op de carrosserie, een reservewiel achterop en een centraal differentieel. Het ding werd een enorme flop.

Onder deze Tron-pyjama schuilt de nieuwe, elektrische Renault 5

Van de tweede generatie Scénic kwam ook een Grand Scénic-uitvoering, met een langere wielbasis en zeven zitplaatsen aan boord. In 2007 was de Scénic Conquest een soort spirituele opvolger van de RX4, maar dan zonder de vierwielaandrijving. De derde Scénic volgde in 2009, waarna nummer vier in 2016 al wat crossoverelementen aan het design toevoegde. Al na zes jaar werd de productie van die generatie gestopt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.