Autovisie
Autovisie Video 19 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Wat je moet weten over de nieuwe Renault Scenic (2024)

Met de concept car Scenic Vision licht Renault een tipje van de volgende generatie Scenic. Hoewel de fabrikant er nog niet te veel over loslaat, onthult Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen de nieuwe editie.

Renault stelt vandaag een nieuw studiemodel voor en zoals de fabrikant vaker doet, licht het bedrijf een tipje van de sluier van toekomstige modellen of concepten. Zo ook met de Scenic Vision. De auto vertelt zelfs meerdere verhalen, want het is een voorbode op het gebied van duurzaamheid, aandrijflijnen en een nieuw product. Het ontwerp biedt een blik op 2024, de opbouw van het concept met zijn interieur gaat richting 2030 en de aandrijflijn neemt je mee naar het derde decennium van deze eeuw.

Vooruitblik Scenic 2024

De naam verklapt al wat we kunnen verwachten binnen het modellengamma van Renault als het gaat om het ontwerp. Het is een eerste visie op de nieuwe Scenic. Dat model gaat in 2024 in productie en zal sterk lijken op het conceptmodel. Wat er nog verandert, verklapt Sjoerd in deze aflevering van Sjoerds Weetjes. Hij legt je tevens -exclusief- uit waarom voor deze vorm is gekozen, waarom de auto afwijkt van de Mégane Electric, waarom je niet op de deurconstructie hoeft te rekenen en waarom de zijcamera’s het productiestadium niet houden. Sjoerd geeft je informatie die je elders niet hoort of leest en al zeker niet door Renault reeds wordt aangekondigd. renault scenic vision

Sjoerds Weetjes 295

Sjoerds Weetjes is een vaste videorubriek van Autovisie, dat naast een website, een Youtube-kanaal ook een tweewekelijks magazine met nieuws, reportages, tests en achtergrondinformatie. In elke aflevering behandelt Sjoerd een specifiek onderwerp, wat een compleet nieuw model, een onderdeel of een achtergrondverhaal is dat niet eerder is verteld. Sjoerd gaat een stapje verder dan de gebruikelijke folder en praat je ook bij over de geheimen tijdens de ontwikkeling van een nieuw model. Zo verklaarde Sjoerd eerder het gebruik van camouflagemateriaal, toonde hij aan hoe prototypes worden opgebouwd, liet hij zien waarom het een omslachtige klus is om de ruitensproeiervloeistof van een Alfa 4C bij te vullen, legde hij uit waar al die Benz Patentwagens vandaag komen en bracht hij als eerste de Ferrari 296 GTB voor de camera.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.