Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 24 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Met een stokoude Subaru naar van Amsterdam naar Tokyo rijden: het kan

Twijfel jij wel eens voorafgaand aan de zomervakantie of jouw auto het zuiden van Frankrijk haalt? Onterecht, als je naar het verhaal van Dirk Jan Roeleven en Hester van der Vliet én hun Subaru (a.k.a. De Boswachter) luistert.

Zij reden drie jaar geleden namelijk dik 23.000 kilometer van Amsterdam naar Tokyo, met een bijna twintig jaar oude Subaru Forester die de 500.000 kilometers allang had aangetikt. Een prachtige reis natuurlijk, waar vorig jaar ook een boek over verscheen. Roeleven en Van der Vliet schreven ‘De laatste reis van de Boswachter’, voor Autovisie een reden om het stel op te zoeken en het bijzondere verhaal over hun stokoude Subaru aan te horen.

Citroën DS

Roeleven en Van der Vliet kochten de Subaru Forester (toen met zo’n 170.000 kilometer op de teller) net na de eeuwwisseling, omdat ze een betrouwbare en degelijke dagelijkse auto nodig hadden naast hun prachtige Citroën DS. “Toen we die Subaru een tijdje hadden, leek het me een mooi idee om ‘m terug te brengen naar z’n geboorteplaats”, vertelt Roeleven. “Een beetje een kronkel in m’n hoofd”, zo geeft hij toe. Dat moest gebeuren als de auto een half miljoen kilometers had gereden.

Het stel is van plan om half 2017 te vertrekken. Totdat de Subaru tijdens een willekeurige rit een enorme knap produceert. Hij lijkt ten dode opgeschreven. Althans, dat is de visie van de garage waar de Subaru Forester al die jaren netjes z’n beurten kreeg. “Alles heeft een einde, zei de garagehouder”, vertelt Roeleven. “Ergens logisch, want die Forester was stokoud en ze wisten niet dat ik nog met die auto naar Japan wilde.”

Autovisie Magazine

Ben je benieuwd naar het vervolg van het verhaal van Roeleven en Van Vliet? En wil je weten hoe een doodnormale Subaru Forester de visie op auto’s van een stel totaal kan veranderen? Het complete verhaal over Dirk Jan Roeleven en Hester van der Vliet lees je nu in Autovisie Magazine nummer 2, dat nu in de winkels ligt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.