Autovisie
Autovisie Nieuws 20 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Mercedes-Maybach Ultimate Luxury is een SUV met een kontje

Mercedes-Maybach trekt volgende week in China het doek van de Ultimate Luxury Concept, maar eigenlijk hoeft dat al niet meer… Want hier is ‘ie! En het studiemodel is een curieuze mix geworden van een sedan en een SUV.

mm luxury 8

Lelijk kunnen we de Ultimate Luxury Concept niet noemen. Hij lijkt gewoon wat nietszeggend te zijn, met zijn generieke koplampen, zijn weinig spannende sedanvorm en zijn ietwat fantasieloze Maybach-grille. Dat deed Mercedes-Maybach met de Vision 6 en Vision 6 Cabriolet toch een stuk beter.

Turbinewielen

De meest in het oog springende designkenmerken van de Ultimate Luxury Concept zijn ongetwijfeld de in tweeën verdeelde achterruit en de indrukwekkende turbineachtige wielen. Verder is de Mercedes-Maybach aangekleed met opvallend veel chroom. De machine is dan ook bedoeld voor de Chinese markt, waar kopers niet vies zijn van de nodige bling.

mm luxury 7

En dat zie je ook terug in het interieur, dat op ons misschien vrij ordinair overkomt, maar in China vast het toppunt van luxe is. Zo is het binnenste van de Mercedes-Maybach van top tot teen bekleed met wit leer en zijn er glimmers in een kleur die wij alleen maar kunnen beschrijven als ‘iPhone Rose Gold’. Bloemen en een theeset maken de boel compleet.

Elektrische aandrijflijn

De blauwe patronen op de wanden en de blauwe details op het dashboard en het stuurwiel doen overigens vermoeden dat de auto een elektrische aandrijflijn heeft. Dat is niet zo gek, want de eerder genoemde Vision Mercedes-Maybach 6 en 6 Cabriolet hadden eveneens een stekker. En een vermogen van 750 pk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.