Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 20 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Star Wars-fan bouwt elektrisch rijdende TIE Fighter

“Get a life!”, riep Star Trek-acteur William Shatner tegen geobsedeerde fans. En dat zouden we ook tegen Allan Carver kunnen zeggen, ware het niet dat hij zijn ‘life’ in ieder geval besteed heeft aan iets hilarisch: een TIE Fighter uit Star Wars voor op de openbare weg.

“Het enige verschil tussen een kind en een volwassene is het budget waarmee je mag werken”, schrijft Carver op zijn Youtube-account. “Ik heb er lol in om dingen te maken… gekke dingen… vreemde dingen… indrukwekkende dingen. De vraag die mensen mij stellen is meestal: waarom? Het antwoord is: omdat ik het kan.”

Als een tank

En Carver heeft gelijk. Deze TIE Fighter is zowel gek, vreemd als indrukwekkend. Hij wordt aangedreven door twee elektromotoren en laat zich besturen als een tank. Stuur je naar links, dan gaan de wielen aan de rechterkant iets harder draaien en andersom. Wie overigens op de snelheid van het licht rekent, komt bedrogen uit. De TIE Fighter heeft een top van slechts 10 km/h.

Afstandbediening

Hij biedt plaats aan één persoon (al zullen volwassenen hun benen in de nek moeten leggen), maar kan niet van binnenuit worden bestuurd. De TIE Fighter werkt op afstandbediening en is – uiteraard, kunnen we wel zeggen – voorzien van een speaker waaruit onder meer lasergeluiden en die typische TIE Fighter-schreeuw (vanaf 1:06) klinken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.