Thijs Schuit
Thijs Schuit Nieuws 26 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Mercedes GLA 45 AMG is ook vernieuwd

Mercedes-Benz heeft de GLA AMG vernieuwd. Is de Mercedes GLA 45 AMG dan de nieuwe snelste cross-over op de markt?

Bij Mercedes plakken ze tegenwoordig op bijna elk model een AMG-badge. In 2014 besloot AMG dat het embleem ook op een opgehoogde A-klasse niet zou misstaan, en zo ontstond er een hele snelle cross-over; de Mercedes GLA 45 AMG.

Mercedes GLA 45 AMG

De GLA 35 AMG is natuurlijk al geïntroduceerd, maar net als bij de A-klasse moest ook de 45-variant komen. In de GLA betekent dit dat de 45 AMG beschikt over 387 pk, en het S-model krijgt 421 pk uit de 2,0-liter viercilinder turbomotor van Mercedes. De motor heeft dan ten opzichte van het vorige model 40 pk en 25 Nm meer. Uiteraard zijn beide modellen standaard voorzien van vierwielaandrijving. Ook standaard is de achttraps automaat. Volgens de fabrieksgegevens moet de ‘normale’ GLA 45 AMG vanuit stilstand in 4,4 seconden op de 100 km/h zitten en loopt door tot een begrensde 250 km/h. Het S-model doet dit in 4,3 seconden en is begrensd op 270 km/h.

Mercedes GLA 45 AMG

Moderner uiterlijk

Aan de buitenkant is de nieuwe GLA 45 AMG flink opgefrist ten opzichte van zijn voorganger. De welbekende AMG Panamerica grille met verticale lamellen vervangt de oude grille met slechts een horizontale lamel. De koplampen zijn een stuk slanker geworden en de lijnen in de bumper lopen vloeiender in elkaar over. De grille begint onderaan nu ook breed en is aan de bovenkant smaller, terwijl deze trapeze-vorm bij het oude model net andersom was. Aan de zijkant is de auto een stuk rustiger geworden met het verdwijnen van de scherpe lijn die over de flank liep. De grote achterlichten van het oude model zijn ook een stuk slanker geworden, en de trapezevormige uitlaten zijn vervangen door ronde uitlaten. Aan de binnenkant is er dezelfde vernieuwing als die uit de A-klasse AMG. Denk daarbij aan het nieuwe MBUX infotainmentsysteem, de sportstoelen, de rode gordels en AMG-accenten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.