Mercedes C-Klasse is volgende in enorme geboortegolf
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F10%2FMercedes-C-Klasse-2021.jpg)
Mercedes-Benz mag dan officieel een vloedgolf aan elektrische modellen aankondigen, het vernieuwen van de reguliere types loopt ook door. Na de opvolger van de S-Klasse is het spoedig de beurt aan de compleet nieuwe C-Klasse. In 2021 verschijnt de grote middenklasser bij de dealer.
Onder de interne codenaam W206 staat de nieuwe C-Klasse momenteel in de kraamkamers van Mercedes-Benz. De autobouwer legt er inmiddels de laatste hand aan en testvoertuigen begeven zich al geruime tijd op de weg. Autovisie-lezer Will Versteeg kwam een exemplaar van de nieuwe C-Klasse tegen. Weliswaar gecamoufleerd, maar duidelijk als C-Klasse herkenbaar. De testrijder maakte even een pitstop, maar niet zo eentje als in de Formule 1. De vierdeurs sedan stond op een parkeerplaats, tussen andere weggebruikers. Alsof hij met zijn vaste privé- of zakenauto onderweg was.
Geëlektrificeerde viercilinders
De nieuwe C-Klasse valt niet in het rijtje EQ-modellen, die Mercedes-Benz onlangs voor de komende twee jaar aankondigde. De grote middenklasse krijgt echter wel geëlektrificeerde motoren aan boord. Geholpen door een elektromotor, al dan niet voorzien van een stekkeraansluiting. De basis wordt gelegd door een viercilindermotor met een slagvolume van twee liter, voorzien van een turbo, een geïntegreerde startergenerator en een 48 Volt-boordsysteem voor het terugwinnen van remenergie. Ook diesels worden leverbaar, al beperkt zich de keuze tot viercilinders met een slagvolume van eveneens 2,0 liter.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F10%2FMercedes-C-Klasse-2021-a.jpg)
Dashboard in stijl S-Klasse
Waar de huidige C-Klasse de stijl van de twee geïntegreerde displays oversloeg en vasthield aan een óp het dashboard gemonteerd scherm, daar krijgt de nieuwe C-Klasse direct de allernieuwste ontwerpstijl. Achter het stuurwiel komt een digitaal scherm en de middenconsole wordt gevormd door een tweede scherm. Mercedes stelde deze opzet op de S-Klasse voor en zal de lay-out voor nagenoeg alle modellen van de volgende generatie productlijnen aanhouden. Via de nieuwe ‘Mercedes-Benz User Experience’ – kortweg MBUX – bedien je nagenoeg alle functies van de auto.
Cabrio en Coupé worden E-Klasse
De lancering van de C-Klasse als sedan, die Limousine als toevoeging krijgt, wordt in het voorjaar van 2021 gepresenteerd. Vervolgens start de productie in Duitsland en steken de eerste exemplaren in de zomer van 2021 de grens over. Later volgt nog een tweede carrosserievariant, de bekende Combi/Estate/T-modell. Met die twee varianten in productie is het programma naar verluidt compleet. De Coupé en Cabriolet keren volgens de laatste berichten niet terug. De ooit bedachte vierdeurs coupé staat evenmin op het programma, zo wil het verhaal. Hoe de C-familie er uiteindelijk uit komt te zien, weten we over enkele jaren. Overigens blijven de Coupé en Cabriolet in hun huidige gedaante in productie, ook als zijn de sedan en Combi vervangen. Het licht voor het duo gaat pas uit als Mercedes de opvolger van de E-Klasse Cabriolet introduceert. Het merk voegt de twee productielijnen samen.
Extreme downsizing voor AMG
Vanuit AMG komt er in ieder geval een bijdrage, te meer de motorsportafdeling uit Affalterbach nu een directe link met de Formule 1 legt. Er staat een opvolger voor de C63 op stapel. De vierliter V8-motor zal echter niet worden overgenomen. De Duitsers halveren het cilindertal en elektrificeren de krachtbron. Door die actie stijgt het vermogen van de AMG-uitmonstering tot boven die van de huidige C63 met zijn 510 pk.
Lees ook:
Ook interessant
-
Dit is het daadwerkelijke verbruik van de Honda ZR-V
-
Column: ‘Elektrische auto’s zijn de oplossing niet’
-
15- en 14-jarige vluchten in gestolen Toyota voor politie
-
’s Werelds goedkoopste auto van Tata als Nederlandse occasion
-
Waarom de GT3 R Rennsport de ultieme Porsche 911 is, maar je ‘m niet wil
-
Dit kost de Volkswagen ID.7 in Nederland
-
Deze bekeuringen moet je niet betalen!
-
Mistig? Dit is wanneer je mistlampen mag gebruiken
-
Bijna 40 procent van de Nederlanders vult ruitenvloeistof eigen auto niet bij
-
De BMW X2 moet gewoon lekker normaal doen
-
Waarom de elektrische auto van Huawei Tesla van zijn troon kan stoten
-
Autorijden is duur: maar carpoolen voor veel Nederlanders geen optie