Autovisie
Autovisie Nieuws 1 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Mercedes-Benz geeft teaser nieuwe B-Klasse vrij

Mercedes-Benz presenteert tijdens de Autosalon van Parijs de nieuwe generatie B-Klasse. Op Facebook is een eerste teaservideo vrijgegeven waarin we de auto al vanuit diverse hoeken kunnen bekijken.

MBUX

Mercedes-Benz laat in de video al diverse elementen van de nieuwe B-Klasse zien, zoals een in verhouding 40:20:40 neerklapbare achterbank, het multimediasysteem met MBUX-multimediasysteem, inclusief persoonlijke assistent die met het uitspreken van ‘Hey Mercedes’ oproepbaar is. Het interieurdesign van de nieuwe B-Klasse zal in grote lijnen overeenkomstig zijn met de A-Klasse. Dat betekent dat er keuze is uit drie displayconfiguraties: twee 7-inch displays (17,78 cm), met één 7-inch display (17,78 cm) en met één 10,25-inch display (26 cm), of met twee 10,25-inch displays (26 cm)., luchtventilatieroosters met sfeerverlichting.

BMW 2 Serie Active Tourer

De nieuwe Mercedes-Benz B-Klasse opereert in hetzelfde segment als de BMW 2 Serie Active Tourer en de BMW 2 Serie Gran Tourer. Mercedes-Benz omschrijft de nieuwe B-Klasse zelf als een Sports Tourer. Hij oogt dynamischer dan zijn voorganger en biedt meer interieurruimte en comfort. De extra interieurruimte is bereikt door een grotere wielbasis.

Motoren

Op het programma staan naar verluidt de B 200 (163 pk), B 250 (224 pk) en de B 180 d (116 pk). Of Mercedes-Benz ook een B 160 met 107 pk gaat voeren is nog niet bekend. De levering van de nieuwe Mercedes-Benz B-Klasse start in het voorjaar van 2019. Mercedes-Benz presenteert op de Autosalon van Parijs (4-14 oktober) ook de A35, GLE en EQC.

The new B-Class | Teaser

The new B-Class. World premiere at Paris Motor Show 2018. #ParisMotorShow #MondialAuto

Gepostet von Mercedes-Benz am Sonntag, 30. September 2018

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.