Autovisie
Autovisie Nieuws 28 okt 2020
Leestijd: 1 minuut

Mercedes-Benz en Aston Martin Lagonda blijven ruilen

Mercedes-Benz zet de deur van zijn magazijnen voor Aston Martin verder open. De Duitse autobouwer voorziet de Engelse sportwagenfabrikant al van elektronische systemen en de V8-krachtbron van AMG, in de toekomst gaat Aston Martin meer componenten delen.

De aankondiging volgt enkele maanden na de aanstelling van een nieuwe CEO voor Aston Martin, de nota bene van Mercedes-AMG afkomstige Tobias Meurs. In ruil voor de extra technologie vergroot Mercedes-Benz zijn aandeel in het Engelse merk tot maximaal 20% over een periode van drie jaar. De Duitsers zeggen dat 20% het maximum is. Er is geen intentie om een groter aandeel te verwerven.

Hybride- en elektro-techniek

Aston Martin gebruikt nu alleen de 4,0 liter V8-motor uit de C63 van Mercedes-AMG. Dat blok ruimt binnen afzienbare tijd het veld, aangezien de sportsedan aan vervanging toe is en de volgende generatie overstapt op een viercilinder krachtbron met elektro-ondersteuning. Mercedes biedt zijn concollega toegang tot zijn volgende generatie hybridetechniek en elektrische aandrijflijnen.

V6-hybride

Aan elektrificatie werken de Engelsen momenteel al. Of met de nieuwe stap de ontwikkeling van de V6-hybride, wat een halve V12-motor is, wordt gestaakt, geven de automerken niet aan. De aandrijflijn staat voor 2022 op de agenda, wanneer de Valhalla op de markt komt. De V6 stond gepland voor alle productlijnen onder de Aston Martin-vlag. Lagonda zou de onderneming inzetten als het label voor elektrische sedans en SUV’s, maar het nieuwe management heeft bij zijn aanstelling begin dit jaar direct gezegd dat de herintroductie van Lagonda wordt opgeschort.

Mercedes en Aston Martin werken al sinds 2013 samen. Destijds kreeg het Duitse bedrijf ook aandelen ervoor terug.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.