Autovisie
Autovisie Nieuws 15 feb 2016

Mercedes-Benz C-Klasse Cabriolet klaar voor Genève

Nog twee weken wachten en dan trekt Mercedes-Benz in Genève het doek van de nieuwe C-Klasse Cabriolet. Tot die tijd is er deze teaser.

Mercedes-Benz C-Klasse Cabriolet teaser
Mercedes-Benz C-Klasse Cabriolet teaser. Foto: Mercedes-Benz

Voor het eerst

Het is de eerste keer dat we een C-Klasse Cabriolet krijgen. Van de vorige versie was de Coupé de enige tweedeurs variant. Als je een vierzits cabrio wilde, was de E-Klasse de enige optie, terwijl concurrenten Audi en BMW wél al jaren open versies van de 3 Serie/4 Serie en A4/A5 maakten.

Softtop

De C-Klasse Cabriolet krijgt een linnen softtop, die volledig automatisch te bedienen is. Zoals op de afbeelding al te zien is, verdwijnt de kap in open stand onder een tonneaucover. Net als de E-Klasse en S-Klasse Cabriolet wordt de C-Klasse ook geleverd met nekverwarming, die vanuit de hoofdsteun warme lucht blaast, om open ritten aangenamer te maken.

AMG?

De C-Klasse Cabriolet gaat waarschijnlijk gebruik maken van dezelfde motoren als de Coupé. Dat houdt in dat de basisversie de C 180 wordt, met de 1,6 liter turbomotor met 156 pk en 250 Nm. Daarna volgen de C 200 met 184 pk, de C 250 met 211 pk en de C 300 met 245 pk. Topmodel van Mercedes-Benz wordt de enige zescilinder, de 333 pk sterke C 400 4Matic, net als bij de Coupé. Dieselen kan met de C 220 d (170 pk) en de C 250 d (204 pk). Maar dan: AMG. Mercedes zou een trend breken als er geen AMG versie op de markt zou komen. Reken dus maar op een 476 pk sterke Mercedes-AMG C 63 Cabriolet en een 510 pk sterke C 63 S Cabriolet.

De Mercedes-Benz C-Klasse Cabriolet wordt in Genève officieel onthuld. De beurs opent op 3 maart zijn deuren voor het publiek.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.