Autovisie
Autovisie Nieuws 2 jun 2016

Mercedes-Benz C-Klasse Cabriolet deelt tik uit

Als je met vier personen op pad gaat met de nieuwe Mercedes-Benz C-Klasse Cabriolet moet je de achterpassagiers tijdig waarschuwen als je de kap opent. Tijdens de persintroductie van de nieuwe cabrio ontdekte Peter Hilhorst namelijk dat het cabriodak een aardige tik uit kan delen.

Mercedes-AMG C 43 Cabriolet ( A 205 )  2016

Achterruit

Als je het dak opent, wordt de achterruit in de kap gevouwen. Daarbij komt de kap even een centimeter of tien verder naar binnen dan je zou verwachten. Op zich geen probleem als je met z’n tweeen in de auto zit, maar zodra er achterpassagiers in de auto aanwezig zijn, kunnen die een tik krijgen, zoals je in onderstaande video kunt zien:

Reactie

“Dit is normaal bij een auto van dit formaat met een softtop. Een Audi A5 Cabriolet heeft dit ook. Onze E-Klasse Cabriolet ook. Dat zijn de beperkingen van dit concept”, vertelt Christian Früh, chief engineer van het C-Klasse platform aan Autovisie. Binnenkort zal Autovisie meerdere cabriolets met een vergelijkbare dakconstructie testen of dit ook klopt.

C-Klasse Cabriolet

Het is de eerste keer dat Mercedes-Benz een cabriolet van de C-Klasse aanbiedt. Eerder begonnen de open vierzitters van de Duitsers bij de E-Klasse. Net als die auto krijgt de C-Klasse een stoffen kap die in meerdere kleuren te verkrijgen is.

Normaal?

Vind jij het normaal dat de kap achterpassagiers een tik kan verkopen? Laat het hieronder weten in de reacties!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.