Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 30 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Mercedes-AMG werkt aan Panamera-concurrent

Mercedes wil AMG positioneren als serieuze concurrent voor Porsche. Dat heeft de CEO van Mercedes’ sportlabel Tobias Moers in verschillende interviews aangegeven. Tot zijn plannen behoort ook een zelfstandig AMG-model dat moet concurreren met de Porsche Panamera, inclusief vier deuren en vier zitplaatsen.

Absoluut niet

Hoe nieuw is dat idee? Enkele jaren geleden doken er plotseling patenttekeningen van een vierdeurs Mercedes SLS AMG (hier afgebeeld) op. De autobouwer reageerde op de foto’s door te roepen dat een dergelijk model er “absoluut niet komt”. De fabrikant loog niet, want de vierdeurs AMG is er inderdaad in díe vorm nooit gekomen. Maar dat er wel degelijk naar een dergelijk model voor AMG is gekeken, blijkt uit de uitlatingen van Tobias Moers.

Porsche en BMW

De sportsedan zou volgens de berichten een tegenhanger moeten worden voor de Porsche Panamera en de BMW M6 Gran Coupé. Als technische basis zou het platform van de E-Klasse en nieuwe CLS dienen, waarbij de wielbasis ietwat wordt ingekort. Naar verluidt zou er later dit jaar een studiemodel worden voorgesteld. Een productie-auto zou tot 2018 op zich kunnen laten wachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.