Autovisie
Autovisie Nieuws 30 mrt 2016

Pijnlijk: Porsche 911 GT3 RS belandt in water

Zo wil je hem niet zien, de meest extreme 911 die de sportwagenbouwer maakt. Deze Porsche 911 GT3 RS belandde net in het water bij Porsche Amsterdam.

Porsche 911 GT3 in water bij Porsche Amsterdam. Foto: RS Porsche Magazine

Stickers

De Porsche 911 GT3 RS was net voorzien van nieuwe stickers en toen ging het mis. De 248.600 euro kostende hyper-911 reed van de verhoging af en belandde met zijn neus in het water. Even een nieuwe bestellen is niet mogelijk, want de GT3 RS was vorig jaar oktober al uitverkocht. Hoeveel er precies gebouwd zijn is overigens niet precies bekendgemaakt, maar het moeten er zo rond de 3.000 zijn. Porsche gaf aan er net zoveel te bouwen als waar vraag naar was. Overigens verwacht Porsche dat de meeste klanten hem niet hebben gekocht omdat hij zo goed is op een circuit, maar juist als investering of als statusobject.

“We gaan het keurig netjes oplossen”

Hans van der Valk, de eigenaar van Porsche Centrum Amsterdam, betreurt het voorval. “Het is een van onze topmodellen die nu met zijn neus in het water aan de snelweg staat”, zegt Van der Valk. “Maar waar mensen zijn. worden fouten gemaakt en hier is het puur een monteur die een foutje heeft gemaakt.” De auto wordt op dit moment uit het water getakeld en lijkt op het eerste gezicht heel weinig schade te hebben. Van der Valk geeft aan dat het zo snel mogelijk wordt opgelost en dat de 911 GT3 RS in Gulf-kleuren binnenkort gewoon op de Nederlandse wegen te zien zal zijn.

KIJK OOK: VIDEO: PORSCHE 911 GT3 RS GETEST

500 pk

De Porsche 911 GT3 RS heeft een 500 pk sterke 4,0 liter zescilinder boxermotor. Net als de GT3 en 911 R is het een atmosferisch blok. De auto is altijd voorzien van Porsche’s PDK versnellingsbak. Nul naar honderd doet hij in 3,3 seconden en in 10,9 tellen zit hij op 200 km/h. Hij mag dan gemaakt zijn voor het betere bochtenwerk, maar hij haalt ondanks alle downforce nog steeds een topsnelheid van 310 km/h.