Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 18 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Meer huidige Peugeots 3008 in Nederland dan ooit officieel verkocht

De een miljoenste Peugeot 3008 is een feit. Daarbij gaat het om de tweede generatie, die sinds vijf jaar op de markt is.

Het éénmiljoenste exemplaar rolde uit de fabriek in het Franse Sochaux. Het is een van de twee productielocaties waar de Franse autobouwer de SUV maakt. Voor de Chinese markt maakt Peugeot de 3008 in China zelf. Van de miljoen exemplaren heeft Peugeot er afgerond 650.000 in Europa verkocht. De rest werd verdeeld over de overzeese markten. Tot de grootste afzetgebieden buiten Europa behoren Turkije, Israël, Japan en Egypte. De 3008 behoort tot de meest geproduceerde modellen in Frankrijk. Overigens werd 10 procent van de orders al in de eerste zes maanden na de onthulling op de Autosalon van Parijs 2016 geregistreerd.

Van crossover tot SUV

De huidige 3008, die onlangs een facelift onderging, is de tweede generatie. De auto debuteerde in 2008, maar door de veranderende marktvraag koos Peugeot voor zijn opvolger voor een SUV-insteek. De eerste 3008 was een crossover, een flink uit de kluiten gewassen crossover. Hetzelfde deed Peugeot met de 5008. Dat model was een aangepaste C4 Picasso. Door de dalende vraag naar ruimte-auto’s veranderde het concept van MPV in SUV. De zevenzitter is een verlengde uitvoering van de 3008, waar de vorige editie dus niets met zijn broer had te maken.

Verdwenen auto’s vervangen

In Nederland zijn sinds de verkoopstart in 2009 zo’n 33.400 stuks van de 3008 geleverd. Momenteel telt het Nederlandse wagenpark 34.162 exemplaren, wat betekent dat de verdwenen exemplaren zijn vervangen door geïmporteerde auto’s. Van het nieuwste model zijn er veel meer in ons land nú geregistreerd dan er überhaupt door de importeur nieuw zijn verkocht. Sterker nog, gekeken naar bouwjaar staan er van elk jaar meer exemplaren op kenteken dan dat er nieuw zijn verkocht.

Zo heb je een Peugeot nog nooit bekeken

Populairste kleuren

Het gros van de in Nederland geregistreerde 3008’s zijn grijs van kleur, 8342 stuks. Daarna volgen zwart en wit met respectievelijk 5154 en 4798 registraties. De minst populaire tint is paars (4).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.