McLaren rekent op minimaal nog twee verkooprecords

McLaren Automotive denkt dit jaar 4000 sportwagens te kunnen bouwen. Mocht dat verkoopvolume gerealiseerd worden, dan betekent dat opnieuw een verkooprecord voor de Engelse sportwagenbouwer. Het merk gaat er overigens van uit volgend jaar wederom meer auto’s te bouwen.

De sportwagenbouwer uit het Engelse Woking, nabij Londen, leverde vorig jaar 3340 exemplaren van de Sport Series en Super Series af. Daarmee wist het merk zijn afzet wederom te vergroten en noteerde het nog relatief jonge merk opnieuw een afzetrecord.

Nieuwe modellen

Het verkooprecord dat voor dit jaar wordt verwacht, komt voort uit de levering van de nieuwe modellen 570S Spider en 720 S Coupé. Beide modellen verschenen vorig jaar op de markt, zodat de sportwagenbouwer een gat in zijn productie had. De 720S kende een sterke verkoopstart, maar de fabrikant kon afgelopen jaar nog niet alle auto’s uitleveren. Het merk zegt dat de 720S tot en met deze zomer is uitverkocht. Ook voor de 570S Spider is 20-18 het eerste volledige verkoopjaar.

Mike Flewitt, ceo McLaren 920-046f396f896c8289d79b6f4e87cef9c2Senna

McLaren start in juni met de productie van de Senna. Hoewel de oplage is beperkt tot 500 stuks, zal het overgrote deel van de beschikbare exemplaren pas volgend jaar worden geproduceerd.

Lees ook: McLaren sluit 2017 af met een verkooprecord

Productieplafond

Voor 2019 rekent McLaren op een jaarverkoop van 4.500 stuks. Dan is de groei er ook voorlopig uit. De fabriek in Woking, het McLaren Production Center gelegen tegenover het hoofdkantoor McLaren Technology Center, kent een productiecapaciteit van 4.500 auto’s per jaar. Na 2019 zal de verkoop constant zijn, aldus Mike Flewitt, topman van McLaren Automotive tegenover Autovisie. Zonder verdere investeringen kan McLaren simpelweg niet meer auto’s produceren.