Autovisie
Autovisie Nieuws 25 jan 2018

Scuderia Cameron Glickenhaus Boot gaat voor hoogterecord

Scuderia Cameron Glickenhaus (SCG) heeft zijn zinnen gezet op het hoogterecord voor auto’s. Met deze SCG Boot – genoemd naar de Baja Boot van Steve McQueen – wil het bedrijf de 6893 meter hoge Ojos del Salado-vulkaan op de grens tussen Argentinië en Chili beklimmen.

scg 2

Vooruit, SCG meldt niet specifiek dat het om die berg gaat, maar op Facebook spreekt het over ‘De Vulkaan’. En de Ojos del Salado is de allerhoogste ter wereld. Bovendien staat het vorige hoogterecord op naam van Gonzalo Bravo en Eduardo Canales, die in een gemodificeerde Suzuki Samurai tot 6688 meter kwamen op de Ojos del Salado. SCG meldt te gaan voor een record van net geen 7000 meter. Dat zal dus 6893 meter zijn.

Vanaf 100.000 dollar

Daarbij meldt de fabrikant van de SCG 003S en oo4S dat zijn extreme offroader in 2019 of 2020 ook op de markt komt. Hij wordt aangedreven door een atmosferische 5,0 liter V8 (gekoppeld aan een automaat) en wordt leverbaar met achterwiel- of vierwielaandrijving. Volgens SCG komt de vanafprijs op ongeveer 100.000 dollar (omgerekend 80.000 euro) te liggen.

Bestuurder in het midden

De SCG Boot – de tweedeurs versie zou Steve gaan heten, naar Steve McQueen – biedt op de voorste zitrij plaats aan drie personen, waarbij de bestuurder in het midden zit. Zijn wielophanging is uiteraard afgestemd op extreem terrein. Volgens SCG heeft de Boot veerwegen van iets meer dan een halve meter.

Steve McQueen

Nog even over de naam. De Amerikaanse acteur Steve McQueen deed eind jaren zestig / begin jaren zeventig mee aan een aantal offroadraces, waaronder de Baja 1000. Hij deed dat in een speciaal geprepareerde buggy: de Baja Boot (hij is een beetje laarsvormig inderdaad). Er zijn er twee van gebouwd: de eerste is in het bezit van SCG, de tweede staat in het Louwman Museum.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Scuderia Cameron Glickenhaus Boot gaat voor hoogterecord
Sluiten