Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 15 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

McLaren laat nieuw circuitmonster zien: dit is de 720S GT3 EVO

McLaren trekt het doek van een nieuw circuitmonster, de 720S GT3 EVO. De auto is de nieuwe ster in GT3-kampioenschappen over de hele wereld.

De 720S GT3 EVO is de overtreffende trap van de 720S GT3. Sterker nog, van dit oudere model kan je een EVO maken met een updatepakket.

Het nieuwe circuitmonster van McLaren

De McLaren 720S GT3 EVO onderscheidt zich van zijn voorganger door verbeteringen aan de carrosserie. Zo is de voorbumper en de splitter aangepakt en kan je middels snelsluitingen makkelijker de onderdelen vervangen als je ze kapot hebt gereden op de baan.

McLaren 720S GT3 EVO, racemonster
De snelsluiting vind je net boven het voorwiel. (Afbeelding: McLaren)

De vernieuwde koets zorgt voor meer neerwaartse druk waardoor je nog harder een bocht in kan duiken. De extra downforce is met name te danken aan de grote verstelbare spoiler. Daarbij zorgt een luchthapper op de motorkap voor betere koeling van het motorblok.

Geen 720 pk

De M840T 4,0-litre twin-turbo V8-motor is exact dezelfde als in de niet-EVO. Opvallend is dat de straatversies van McLaren krachtiger zijn. Zoals de naam doet vermoeden levert die 720 pk. Zoveel vermogen is niet toegestaan volgens de GT3-eisen. Hoeveel pk het racemonster exact levert, is niet bekend.

McLaren 720S GT3 EVO, racemonster
(Afbeelding: McLaren)

Om met hetzelfde vermogen toch de prestaties te verbeteren, zijn er nieuwe instelbare dempers geplaatst van Ohlins. Ook de bovenste draagarmen aan de voor- en achterkant zijn herzien en bieden meer opties voor verstelbaarheid.

McLaren 720S GT3 EVO wordt met de hand gebouwd

McLaren ontwikkelt en produceert alle GT3-auto’s in Woking, gelegen in Surrey (Engeland). Alles gebeurt met de hand. Wat de McLaren 720S GT3 EVO kost, is nog onduidelijk. Ook is niet bekend wat het merk voor het updatepakket vraagt. De ‘gewone’ 720S GT3 heeft een prijskaartje van 440.000 pond exclusief belastingen. Dit komt neer op ongeveer 495.190 euro. Racen blijft een dure hobby!

McLaren 720S GT3 EVO, racemonster
(Afbeelding: McLaren)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.