McLaren 570S MSO X: Exclusief, maar toch ook weer niet

Dat er slechts tien stuks van de McLaren 570S MSO X wereldwijd bestaan is toch wel iets om eigenaar van de limited edition indruk mee te maken, maar laten al die exemplaren nu juist door één dealer op deze aardbol zijn verkocht. Grote kans dus dat je elkaar bij het stoplicht treft…

McLaren MSO X - 08 Anniversary White_Red and Blue Accents - 03Het idee van de MSO X komt van de dealer, McLaren Newport Beach uit de Verenigde Staten. Tijdens de 2017-editie van het Goodwood Festival of Speed borrelde het idee bij de grootste McLaren-dealer ter wereld om een gelimiteerde uitvoering te maken van de 570S Coupé. De auto’s zouden geïnspireerd moeten zijn op de GT4-raceversie van McLarens instapmodel, zo luidde de opdracht. McLaren Special Operations, een afdeling van de sportwagenbouwer, ging met het speciale verzoek aan de slag. In acht maanden tijd werden de tien exemplaren bedacht, getekend, ontworpen, aangekleed en gebouwd. McLaren MSO X_car No10_car No8

Las Vegas

De tien kopers, die zo gevonden waren, kregen vandaag de sleutels van hun bijzondere sportcoupé in de omgeving van Las Vegas overhandigd. Het dealerbedrijf had van de aflevering uiteraard een showtje gemaakt.

LEES OOK: McLaren rekent op minimaal nog twee verkooprecords

McLaren MSO X-10 Ueno Grey_Black Accents-12Downforce

De opdracht van McLaren Newport Beach was om de 570S Coupé aan te kleden als de GT4-racer op basis van de 570S. Het resultaat is een sportcoupé met aangepaste aerodynamica. Achterop de sportwagen prijkt een enorme achtervleugel, die voor 100 kg extra downforce zorgt, en op het dak staat nu een luchtinlaat in de stijl van de ‘ganzennek’ van de F1 GTR Long Tail uit de jaren negentig. Deze inlaat creëert een speciale cockpit-sound. Verder is de MSO X voorzien van een titanium uitlaatsysteem met nadrukkelijke geluidsproductie, Pirelli P Zero Corsa-banden en een motorklep in de stijl van de 570S GT4. Tal van carrosseriedelen zijn in zicht-koolstofvezel uitgevoerd, zoals het dak, de motorkap en de sideskirts. Binnenin springen bijvoorbeeld de zespunts harnass-gordels in het oog.

McLaren MSO X-10 Ueno Grey_Black Accents-08Startnummer 59

McLaren heeft de tien exemplaren uitgevoerd in kleurstellingen die overeenkomen met beroemde F1 GTR-racewagens. Zoals is het achtste exemplaar uitgedost in wit, rood en blauw naar voorbeeld van de F1 GTR uit 1997 en is de laatste auto in de reeks een ode aan de Ueno Clinic F1 GTR, zoals die in 1997 met startnummer 59 de 24-uursrace in Le Mans won.

LEES OOK: McLaren Senna voordeliger geprijsd dan P1