“625 pk voor BMW M5 met Competition Package”

De eerste exemplaren van de hier afgebeelde BMW M5 rollen inmiddels de showroom binnen, maar bij de fabriek zelf maakt men zich op voor de overtreffende trap van BMW’s sportsedan. In november moet de M5 met Competition Package de arena van de grote sportsedans betreden.

bmw_m5_674

Het is een publiek geheim dat BMW een M5 Competition Package in de pijplijn heeft. Het was alleen wachten op de specificaties van de topversie. Dankzij het doorgaans zeer goed geïnformeerde Bimmer Post is nu bekend hoe sterk de M5 Competition wordt.

bmw_m5_916

Afstand

De techneuten van BMW persen 625 pk uit de geblazen V8-motor, als we Bimmer Post mogen geloven. Het hogere vermogen is te danken aan enkele wijzigingen aan het blok met een slagvolume van 4,4 liter. Mocht het vermogen kloppen, dan is de Competition 25 pk sterker dan de M5, die het tot 600 pk schopt. De M5 neemt dam ook direct afstand van de E63S van Mercedes-AMG, terwijl de versie het gat tot de RS6 Avant van Audi verder vergroot. De V8-motor in de E63S komt tot 612 pk. De krachtbron in de RS6 is goed voor 560 pk.

bmw_m5_139

Opgewaardeerd chassis

Naast de motorische aanpassing behoren meer zaken tot het Competition Package. Zo maken onder andere carbon-keramische remschijven, een opgewaardeerd chassis en stijvere wielophanging deel uit van de reeks aanpassingen.

LEES OOK: BMW 8 SERIE BIJNA PRODUCTIERIJP

April

BMW start in november de levering. Wanneer de fabrikant het doek van de topversie trekt en de specificaties bekend maakt, is nog niet bekend.