Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 26 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Jeep kijkt nog steeds naar kleiner model

Met de Renegade heeft Jeep zijn modellengamma aan de onderzijde al uitgebreid, maar de directie van de 4×4-specialist ziet ook potentie in een kleiner model. De plannen voor een dergelijk type liggen al jaren op tafel. Het lijkt er nu op dat de heren een besluit gaan nemen.

Jeep Wrangler 2018 -1- Autovisie.nl

Onlangs liet topman van Jeep Mike Manley weten dat er naar een kleiner model gekeken wordt. De auto zou onder de Renegade in het programma komen, mocht er groen licht worden gegeven. Manley zei direct dat het model niet perse in de Verenigde Staten in de verkoop gaat. De auto zou bedoeld zijn voor andere markten, zoals Europa en Azië. De compacte Jeep is bedoeld als concurrent voor bijvoorbeeld de Renault Captur, Peugeot 2008 en de Nissan Juke. Het merk begeeft zich dan in een felbevochten segment.

Verkoopgroei

De kleine Jeep moet het legendarische merk helpen om verder te groeien. De autobouwer heeft zich ten doel gesteld om dit jaar twee miljoen auto’s te verkopen. Dat is een verdubbeling ten opzichte van het verkoopresultaat van enkele jaren terug. De verkooptoename moet komen door de lancering van een nieuwe Wrangler, de gerestylede Cherokee en de introductie van de Grand Commander.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.