Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 27 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Max Verstappen wint Grote Prijs Saudi-Arabië met sensationele zege

Max Verstappen heeft zich meer dan goed hersteld van zijn mislukte optreden in de openingsrace van de Formule 1 in Bahrein. De wereldkampioen won na een enerverend duel met Charles Leclerc de Grote Prijs van Saudi-Arabië.

Verstappen joeg in zijn Red Bull het grootste deel van de race op het snelle en smalle stratencircuit van Djedda op de Ferrari van Leclerc. De Monegask sloeg diverse aanvallen af, maar op vier ronden voor het einde wist de Nederlander eindelijk een succesvolle inhaalactie te plaatsen en nam hij de leiding in de race.

Spannend tot aan de meet

Het bleef spannend tot aan de meet met Leclerc in de laatste ronde dicht op de achterwielen van Max Verstappen, maar de Nederlander hield stand. Hij passeerde met een halve seconde voorsprong als eerste de finishvlag.

De Spanjaard Carlos Sainz finishte op gepaste afstand als derde in zijn Ferrari. Sergio Pérez van Red Bull reed naar de vierde plaats. Lewis Hamilton wist 1 punt voor het kampioenschap te scoren. De zevenvoudig wereldkampioen, die faalde in de kwalificaties en als vijftiende moest starten, arriveerde als tiende.

Max Verstappen goed uit de startblokken

Verstappen was messcherp bij de start en haalde in de eerste bochten Sainz in. Hij schoof daardoor op van de vierde naar de derde plaats. Pérez, die voor het eerst in 215 races van poleposition startte, wist voor Charles Leclerc van Ferrari te blijven en de Mexicaan reed tot aan zijn eerste bandenwissel aan de leiding.

Pérez had vervolgens de pech dat kort na zijn pitstop Nicholas Latifi zijn Williams in de muur parkeerde. Leclerc en Verstappen profiteerden van de safetycar en kwamen na hun bandenwissel voor Pérez terug op de baan. Verstappen viel meteen na de herstart de nieuwe raceleider Leclerc aan, maar de Nederlander had toen geen succes. De Ferrari bleek opnieuw iets sneller, vooral in het eerste deel van het circuit. Maar de twee mannen die in Bahrein al een enerverend duel lieten zien, leverden in Saudi-Arabië wel weer een magistraal gevecht om de koppositie.

Extra gas

De Monegask moest werkelijk alles uit zijn auto halen om Verstappen van zich af te houden en tegen het einde van de race kreeg hij het steeds moeilijker. Verstappen ging er op het rechte stuk een paar keer voorbij dankzij de DRS, de knop om extra gas te geven, maar Leclerc pareerde die aanvallen. Tot de vierde ronde voor het einde. Toen kon Verstappen er eindelijk echt langs op het rechte stuk en had Leclerc geen antwoord.

Motorisch leed bleef Verstappen bespaard in de spannende laatste ronden. Zijn brandstofsysteem hield het en met minimale voorsprong won hij voor Leclerc, die wel de leiding houdt in het kampioenschap. Verstappen klom dankzij de 25 verdiende punten naar de derde plaats.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.