Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 20 mrt 2022
Leestijd: 1 minuut

Max Verstappen begint Formule 1-seizoen met domper: uitval in Bahrein

Voor Max Verstappen is de openingsrace van het Formule 1-seizoen op een deceptie uitgedraaid. De wereldkampioen viel enkele rondes voor het einde van de Grote Prijs van Bahrein uit. Verstappen lag op de tweede plaats achter Ferrari-coureur Charles Leclerc toen zijn Red Bull-auto ineens snelheid verloor.

De 24-jarige Nederlander wist nog wel de pits te halen, maar stapte daar uit. Verstappen had daarvoor over de boordradio al geklaagd over de banden, de besturing van zijn auto en het hybride systeem in de RB18.

Max Verstappen én Sergio Pérez uitgevallen

Zijn Mexicaanse teamgenoot Sergio Pérez viel kort na Verstappen ook uit, waardoor de openingsrace op een totale mislukking uitdraaide voor Red Bull. Hoe anders was dat voor Ferrari, dat met Leclerc en Carlos Sainz een ‘één-tweetje’ scoorde. De 24-jarige Monegask bezorgde de Italiaanse renstal de eerste zege sinds september 2019. Lewis Hamilton profiteerde in de slotfase van het drama bij Red Bull en eindigde in de Mercedes als derde.

Verstappen was op het circuit van Sakhir vertrokken vanaf de tweede plaats. De kopman van Red Bull wist Leclerc na de eerste serie pitsstops tot twee keer toe te passeren, maar de Ferrari-coureur pakte de leiding in de race steeds snel weer terug.

Safetycar

In de slotfase van de race kwam de safetycar de baan op nadat de AlphaTauri van Pierre Gasly in brand was gevlogen. Verstappen kon Leclerc na de herstart niet meer aanvallen en moest vooral de achter hem rijdende Sainz van zich af zien te houden. Drie rondes voor het einde ging het mis voor de Nederlander, die vanwege technische problemen Bahrein zonder punten verlaat. De regerend wereldkampioen staat zo na de eerste race van het seizoen al op achterstand in de titelstrijd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.