Autovisie
Autovisie Nieuws 27 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

En de eerste SUV van Lotus heet…

De eerste SUV van Lotus is aanstaande. Net zo nieuw als de auto zelf is zijn naam. Tot op heden ging het kakelverse model als Type 132 door het leven, maar dat de interne ontwikkelingsnaam zou worden vervangen door een echte roepnaam was duidelijk. Net zo duidelijk overigens als dat de aanduiding met een E begint. Maar wat is het geworden?

Het nieuwe type van Lotus heet Eletre. Een naam die past bij het merk, want de aanduiding begint met een E. Duik in de historie van het merk en je ziet dat vrijwel alle producten luisteren naar een naam beginnend met de letter E. Lotus is inmiddels in handen van de zoveelste eigenaar, maar het nieuwe management kiest er niet voor om met een eigen naamstrategie te komen. Dat bewees de huidige top al vorig jaar toen het een nieuwe sportwagen introduceerde. Dat model met de interne codenaam Type 131 heet Emira. Hij gaat volgende maand in productie.

Lange rij met E-namen

De Eletre-aanduiding sluit aan in het rijtje Elite, Elan, Europa, Eclat, Excel, Esprit, Elise, Exige, Evora, Evija en recentelijk Emira. De naamstrategie wordt overigens alleen voor de straatauto’s van de onderneming gebruikt.

Eleven trapt af

Het idee van de letter E komt overigens van de grondlegger van het Engelse merk, Colin Chapman. Hij gebruikte echter niet meteen een naamstrategie beginnend met de letter E. Zijn eerste creatie was een model op basis van de Austin Seven uit 1928. Nadat hij zijn eigen creatie had gemaakt, doopte hij de auto Lotus Mark I. Daarna volgde de Mark II, Mark III, Mark IV tot en met de Mark X. Bij nummer 11 -we leven dan 1956- wijzigde hij de benaming. De toevoeging Mark verdween als eerste, aangezien het als ‘Lotus Mark XI’ voor spraakverwarring zorgde. Maar ‘XI’ stond Chapman evenmin nog aan. Hij doopte het model Eleven. Het was het begin van een modellengamma waarbij de namen van de Lotus-modellen allemaal met een E begonnen. Tot in 2022 aan toe. Lotus stelt de Eletre op 29 maart om 21.00 uur voor. Alle details zie en hoor je die avond direct op Autovisie.nl.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.