Autovisie
Autovisie Extra 27 mrt 2022
Leestijd: 1 minuut

Wie heeft het beste hybridehart? Toyota C-HR vs. Honda HR-V

Niet alle fabrikanten spelen al met elektrische pionnen op het grootste schaakveld van de markt. Honda en Toyota hebben stekkerloze lopers met een hybridehart om in het crossover B-segment grote verkoopstappen te zetten.

Fotografie: Martijn Bravenboer

Toyota is de absolute hybridekoning en combineert op alle speelborden van de automarkt dezelfde succesvolle strategie: soepele aandrijflijnen, makkelijk in de omgang en echt zuinig in de praktijk. Bovendien zit Toyota in een zelfverzekerde fase, waarin het een aardig programma van oprecht leuke auto’s heeft opgebouwd. Het verjongt het aanbod en daarmee de doelgroep. Deze koers is mede ingezet door deze C-HR, typisch zo’n compacte crossover die precies op het juiste moment werd geïntroduceerd. Met als gloriejaren 2018 en 2019, maar hij verkoopt nog steeds goed ondanks de enorm toegenomen concurrentie.

Tactische tussenzetten

Het is een vlot ding en dat gold ook voor de eerste generatie HR-V van Honda. Kent u hem nog? Ondertussen zijn we aangeland bij deze nieuwe, derde generatie Honda HR-V. Hij start als hybride, omdat daarvoor veel speelruimte is in een klasse waar de particuliere koper sterk vertegenwoordigd is. Beide auto’s zijn tactische tussenzetten richting een volledig elektrische strategie, die elk merk inmiddels zo’n beetje heeft uitgestippeld.  

In de huidige Autovisie lees je alles over het duel tussen de Honda HR-V en Toyota C-HR. Wat is de beste hybride crossover van het moment? Welke aandrijflijn presteert het best, en welke auto biedt het meeste waar voor het geld? Je leest de dubbeltest in Autovisie. Liever ons magazine digitaal lezen? Dat kan voor een gereduceerd maandtarief. Hoe je een abonnement afsluit en welke voorwaarden eraan zitten, lees je via deze link.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.