Stijn Kuster
Stijn Kuster Klassiekers 27 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze occasion wil je: Opel Rekord A cabriolet, 1 van de 30

Autovisie is altijd op zoek naar occasions voor de liefhebber en spit daarom de lijsten van verkoopsite Gaspedaal.nl door. Ditmaal vonden we een Opel Rekord A Cabriolet.

Kenners zullen direct denken: “een cabriolet? Van de Rekord A maakte Opel nooit een dakloze variant.” Dat klopt, maar toch zijn er dakloze versies verkocht.

Niet origineel uit de Opel-fabriek

Niet Opel zelf maar carrosseriebouwer Deutsch bouwde op basis van de coupé een Opel Rekord cabriolet. Veelal werd niet enkel de daklijn aangepast, maar vonden er ook minimale upgrades in het interieur plaats. Met bijvoorbeeld iets chiquer leer en wat extra chromen details. Het was immers een van de duurste Rekords die je destijds kon kopen.

Dit komt mede ook doordat het coupé-dak eraf moest, de lak opnieuw gespoten werd en er verstevigingen onder de bodemplaat werden geplaatst voor het verbeteren van de torsiestijfheid. Een auto zonder dak is door het ontbreken van een dakconstructie veelal minder stijf. Mede door de prijs, van zo’n 10.000 Duitse Mark (5.113 euro), zijn er naar schatting slechts 30 Opel Rekord A cabriolets door Deutsch gebouwd.

Een Opel Rekord a Sedan met de 1700 cc-motor kostte destijds in Nederland zo’n 8300 gulden (3766 euro).

Een dikke zescilinder

De Opel Rekord A is geleverd met drie verschillende aandrijflijnen. Er waren viercilinders met een slagvolume van 1500 en 1700 cc en er was een 2,6-liter zescilinder uit de Opel Kapitän leverbaar. Dit motorblok is goed voor 100 pk en zorgt ervoor dat de Rekord 160 km/h kan rijden.

De Opel Rekord Deutsch cabrio als occasion

Autovisie vindt een Opel Rekord A cabrio met de heerlijke zescilinder en handgeschakelde versnellingsbak. De auto komt uit 1965 en is dus omgebouwd door Deutsch. De verkoper geeft aan dat de auto volledig is gerestaureerd. Het interieur is uitgevoerd in het rood en het leer lijkt als nieuw. Ook de rest van het interieur ziet er erg netjes uit.

De kilometerteller staat op 1063 en is naar verwachting niet meer op de originele tellerstand gezet na de restauratie. De auto staat nog niet op kenteken.

Deze occasion wil je: Citroën Xantia V6, ‘valse bescheidenheid’

De unieke Opel Rekord A heeft een flink prijskaartje. De verkoper vraagt 76.500 euro voor de oldtimer. Veel geld voor een Rekord, maar dan heb je wel een heel unieke klassieker.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.