Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 8 aug 2019
Leestijd: 1 minuut

Maserati trekt met speciale edities naar Pebble Beach

Volgende week begint het jaarlijkse Monterey Car Week weer. De meest exclusieve merken tonen daar hun waar, en zo ook Maserati. De Italiaanse maker van luxe-auto’s toont er twee speciale edities.

Maserati Quattroporte S Zegna Edition

Het gaat alles behalve goed met Maserati. Er wordt geen winst gemaakt, want auto’s worden er bijna niet verkocht. Het merk blijft laat er gelukkig niets van merken en geeft aan dat het allemaal bij de planning hoort. Vanaf volgend jaar gaat men weer winst maken. Voor nu probeert het de Maserati Levante S en de Maserati Quattroporte S nog maar eens te slijten met wat exclusieve limited editions.

Zegna

De twee modellen zijn voor de gelegenheid onder handen genomen door mode-ontwerper Ermenegildo Zegna. Deze mocht zich vooral uitleven op het interieur van beide auto’s. Aan de buitenkant blijven de veranderingen namelijk beperkt tot de exclusieve kleuren Blu Sofisticato voor de Quattroporte en een driedubbele coating van brons voor de Levante.

Aan de binnenkant zijn overigens ook niet bepaald veel dingen aangepast. Het opvallendst is de keuze voor een afwerking met Pelletesuta. Deze bekleding bestaat uit dunne repen Nappa-leer die verwoven zijn tot een lap leer met een aparte uitstraling. Net als bij het exterieur krijgen de limited edition-modellen ook elk hun eigen interieurkleur mee. De Levante krijgt weinig interessant zwart en de Quattroporte wordt in donkerbruin afgeleverd.

Beide modellen worden gelimiteerd tot 50 stuks en elk van hen zal worden voorzien van een ‘Zegna Edition’-interieur insigne.

Alfieri

De twee speciale edities zullen de toekomst van Maserati niet veel rooskleuriger maken. Daarvoor zijn alle ogen gericht op de Maserati Alfieri. Deze wordt volgend jaar in drie smaken op de Autosalon van Genève verwacht: als een mild hybrid, plug-in hybrid en volledig elektrisch. De productie van deze auto’s moet in 2021 van start gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.