Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 8 mei 2019

Maserati belooft nooit volledig elektrisch te gaan

Volledig elektrische auto’s hebben de toekomst. Maar Maserati is een eigenwijs Italiaans merk en gelooft daar dus niet in. Het belooft nooit volledig elektrische auto’s te bouwen.

Maserati

Niet al te lang geleden leek Maserati op sterven na dood. De auto’s die het merk produceerde verkochten voor geen meter totdat FCA-baas Sergio Marchionne langskwam. Hij zette FCA opnieuw op de kaart en had grootse plannen met het luxemerk. Daar plukt het nu al de vruchten van. Maar die plannen omvatte ook een volledig elektrische auto: de Alfieri. Sterker nog, er moeten vier elektrische Maserati’s bestaan voor het eind van 2022.

Marchionne overleed vorig jaar, en dat betekende een nieuwe leiding voor FCA en dus ook Maserati. Daarmee gaan zijn plannen blijkbaar ook in rook op, want Al Gardner, Maserati-baas van Noord-Amerika, claimt nu dat het merk nooit volledig elektrisch zal gaan. Hij beweert dat de verbrandingsmotor altijd terug te vinden zal zijn in de Italiaanse luxewagens.

Rauwe emotie

De nogal opvallende claim staat hij bij met een typisch Italiaanse uitleg. Hij vindt namelijk dat Maserati’s een bepaalde rauwe emotie moeten bevatten en dat kan alleen maar met verbrandingsmotoren. Elektrische motoren bieden die beleving nu eenmaal niet in de ogen van de Amerikaan.

Daarnaast denkt Gardner dat de verbrandingsmotor een essentieel onderdeel is van de roots van het merk en dat het zal falen als het hier afscheid van neemt. Ook denkt hij dat de slechte verkoop van Maserati’s niet door de producten zelf komt, maar doordat mensen niet van het bestaan van de bolides weten.

Alfieri

Als de Italianen niet ineens alle plannen gaan omgooien omdat Gardner dat beweert, moeten we volgend jaar de eerste productieklare Maserati Alfieri zien. Deze gaat later dat jaar in Modena in productie. Na de introductie van de coupé komt er nog een cabrio op de markt. Hierna worden de GranTurismo en de GranCabrio eindelijk uit hun lijden verlost.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.