Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 2 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Oppassen: Mansory vergrijpt zich aan Ford GT

Mansory: of je houdt ervan, of je vindt het verschrikkelijk. En waar de Duitse tuner zich vooral bezighield met extreme luxeauto’s, gaat het nu ook met sportwagens als de Ford GT aan de haal.

Auto’s die door Mansory worden aangepakt zijn vaak niet de meest smaakvolle op deze planeet. De Duitse tuner vergrijpt zich vaak aan auto’s als de Bentley Bentayga, Lamborghini Urus of een Rolls-Royce Wraith. En zoals je waarschijnlijk wel weet blijft het dan niet alleen om een nieuwe bumperpartij of een fraaie spoiler. Nee, Mansory gaat altijd over de top.

Le Mansory

En dan is het altijd even schrikken als het met een fraaie supercar aan de haal gaat. In dit geval gaat het om de laatste generatie van de Ford GT, die het de Le Mansory noemt. Maar gelukkig hebben de Duitsers zich ditmaal redelijk ingehouden, waardoor er stiekem wel een heel fraaie auto staat.

Mansory Ford GT

Dat begint met de exclusiviteit van het model, want de tuner bouwt maar 3 exemplaren van deze Le Mansory. Met een reden, want het bouwt deze Ford onder het motto ‘één auto per decennium’. Mansory bestaat in 2020 dertig jaar en dus heeft het wat te vieren, en dat doet het dus met deze Ford GT.

De Ford GT wordt door de fabrikant voorzien van een heerlijke 3,5-liter V6, goed voor 669 pk en 745 Nm. Mansory heeft het motormanagementsysteem op een dusdanige wijze herschreven, waardoor de zescilinder er nu 710 pk en 840 Nm uitperst. De topsnelheid is daarmee ook iets verhoogd, van 347 naar 354 km/h.

Nieuwe koplampen

Maar het oog wil bij Mansory altijd ook wat. Nogal veel, blijkt uit het verleden. En dus is ook deze Ford GT optisch flink aangepast. Een nieuw aerodynamicapakket, volledig uit koolstofvezel vervaardigd, maakt de supercar 5 centimeter breder. Heel bijzonder zijn de nieuwe koplampen. De originele exemplaren van Ford worden vervangen door compleet nieuwe en speciaal voor de Le Mansory ontwikkelde exemplaren.

Het originele binnenste van de Ford GT is voor de gemiddelde Mansory-klant wat sober, dus hebben de Duitsers daar ook wat aan gedaan. Maar dit keer doen ze dat op een wat smaakvollere manier dan dat we van ze gewend zijn. Ook nu zien we weer een hoop alcantara en leer, maar die maken het interieur van deze Ford GT wel heel erg fraai. De materialen en kleuren zijn voor Mansory-begrippen redelijk ingetogen, waardoor je in tegenstelling tot Mansory’s Bentley Bentayga niet misselijk wordt zonder ook maar een meter te rijden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.