Thijs Schuit
Thijs Schuit Nieuws 10 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Top 3: meest smakeloze Bentley Bentayga’s

Bentley’s enige SUV, de Bentayga, is een auto die er nooit zou komen. Althans, volgens Franz-Jozef Paefgen, voormalig topman van de Britse autobouwer. Hij verscheen uiteindelijk toch en inmiddels zijn er ook een aantal smakeloze creaties van gemaakt.

De Bentley Bentayga is volgens velen niet de meest smaakvolle auto die er is. Ondanks dat zijn er inmiddels al 20.000 exemplaren van de luxe SUV van de band gerold. Dat is overigens een belangrijke mijlpaal voor Bentley, want niet eerder wist het een fonkelnieuw model in zo’n kort tijdsbestek meer exemplaren te verkopen. De Bentley Bentayga is sinds kort een recordhouder! Reden genoeg om te zoeken naar de meest smakeloze Bentayga. Want de SUV is vrij simpel te verpesten, zo blijkt.

3. Bentley Bentayga Mulliner

De Bentayga als ‘Mulliner-variant’, aangepakt door Bentley’s personalisatie-afdeling, is er niet beter op geworden. Maar daar gaat het bij Mulliner ook niet om. De afdeling richt zich juist op pure luxe, en voor de komst van de Cullinan was dit volgens Mulliner dan ook meest luxe terreinwagen. Wat verschilt van de rest is de speciale two-tone carrosseriekleur en speciale 22-inch wielen. Binnenin vinden we walnotenhout, een flessenkoeler, kristallen glazen en voor- en achterstoelen in een verschillende kleur.

2. Kahn Bentley Bentayga Centenary Edition

Ja, deze is overduidelijk nog erger dan de door Mulliner aangepakte Bentley Bentayga. Deze door Kahn getunede luxe SUV krijgt onder meer een koolstofvezel bodykit, dubbele achterspoiler, sideskirts en raamlijsten met een donker verchroomde afwerking. In de achterbumper zien we vier uitlaatstukken, eveneens met een koolstofvezel look. De grille is ook in stijl aangepast, geheel in zwart met opvallende spijlen. Het interieur is ook volledig zwart gekleurd, met stoelen afgewerkt in Herringbone 3D Modular leder, en de rest van de afwerking in alcantara. Onder de auto liggen absurd grote 23-inch wielen, en omdat de Bentley is verlaagd lijken die nog groter. Een verdiende tweede plek, dus.

1. Mansory Bentayga Wide Body

De overtreffende trap is de door Mansory aangepakte Bentley Bentayga. Deze is van voor naar achter voorzien van heel veel extra koolstofvezel, andere bumpers en bredere wielkasten. Mansory is al vaker de overtreffende trap geweest van fout, en deze Bentayga bewijst maar weer eens hoe erg het is. Hoewel het interieur met nóg luxere materialen wordt aangekleed, doet Mansory ook hier weer net iets teveel van het goede. Het patroon in het dashboard, de kleurcombinatie, het aangepaste stuurwiel… Deze auto schreeuwt om aandacht, al is er een flinke markt voor dit soort creaties. En ook de maat van de wielen is over the top: 24-inchers! Overigens is de SUV ook onderhuids aangepakt door Mansory. Het vermogen van de W12 is gestegen met 142 pk naar 750 pk, en het aantal Newtonmeters is met 180 toegenomen tot 1080 Nm. De terechte nummer 1?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.