Autovisie
Autovisie Nieuws 14 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Goud met een vleugje goud: Mansory Palm Edition 999

De wielen? Goud. Het dak? Goud. De grille? Goud. Als een standaard Rolls-Royce Wraith je te smaakvol is, of juist te gewoontjes, biedt tuner Mansory de oplossing. Maak kennis met de Palm Edition 999.

De Rolls-Royce Wraith met extra goud: de Mansory Palm Edition 999Rolls-Royce biedt talloze manieren om een Wraith te personaliseren. Aangezien Mansory negen exemplaren van deze Palm Editon 999 bouwt, zou je dus kunnen zeggen dat deze in feite normaler is dan een standaard Wraith. Toch heeft Mansory meer gedaan dan gouden details aanbrengen en een set wielen monteren.

De 6,6 liter V12 lever niet langer 632 pk, maar perst er nu 740 pk uit. Een sprint naar 100 km/h gaat ondanks al het goud in 4,4 seconden. Dat is 0,2 seconden sneller dan standaard. De topsnelheid is niet langer begrensd op 250 km/h, maar nu op 300 km/h.

Gouden stoelverstelling. Waarom niet?Toch is het goud het belangrijkste verschil met een standaard Wraith. Mansory gebruikt 24 karaats goud dat vervolgens een metallic finish heeft gekregen voor de stoelverstelling, instaplijsten, portiergrepen, een aantal knoppen in het interieur, de luchtuitlaten en voor de Spirit of Ecstasy.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.