Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 7 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Ingetogen Audi RS7 Mansory heeft oogverblindend interieur

Duitse tuner Mansory staat bekend om zijn opvallende versies van vaak extreem luxe auto’s. De Audi RS7 Sportback die het bedrijf onder handen neemt is alles behalve opvallend. Tenminste, met het portier gesloten.

Een Nardo Grey kleur, een spoiler, nieuwe uitlaat, andere bumperlip, aangepaste achterdiffuser en wat extra carbon opsmuk, je ziet direct dat het geen standaard Audi RS7 is. Toch lijken de designers van Mansory zich ditmaal erg beheerst te hebben.

Een bijzonder smaakgevoelig interieur

Of toch niet? Het interieur staat in groot contrast met het uiterlijke ontwerp van de auto. De accenten op de grote velgen en sommige carbon exterieur-onderdelen verhullen door welke kleur de bestuurder uitgelicht wordt.

Audi RS7 Mansory
(Afbeelding: Mansory)

Het two-tone interieur heeft een felle blauwe kleur als hoofdmoot. Het leer waarmee de Audi RS7-onderdelen zijn bekleed komt uit Mansory’s eigen leerfabriek. Naast het leer vinden we – natuurlijk – carbon accenten terug in het interieur.

VIDEO: De meeste extreme Lamborghini Urus van Nederland

Vind je het blauwe design maar niets, dan kan je ook voor een andere kleurcombinatie gaan.

Mansory voorziet de Audi RS7 van meer vermogen

Genoeg over het design, Mansory pakt meer aan dan enkel het ontwerp van de Audi RS7. Motorisch vergrijpen de Duitsers zich aan de turbo’s, het luchtfilter, de ECU en het uitlaatsysteem. Verder blijft de 4,0-liter V8 onaangepast. De vermogenstoename door middel van de upgrades is aanzienlijk. De Audi levert normaal 600 pk en 700 Nm koppel, de Mansory-versie doet er met 770 pk en 1000 Nm koppel een schepje bij bovenop. Het model sprint nu van 0 naar 100 kilometer per uur in 3,0 seconden, dat is 0,6 seconden sneller dan het origineel.

(Afbeelding: Mansory)

Hiermee verslaat de Mansory de Abt RS7-R van zijn tunende landgenoot. Deze levert 30 pk en 80 Nm koppel minder. Prijzen van de Mansory-versie zijn nog niet bekend. Van je Audi RS7 een ABT RS7-R maken kost 69.900 euro, mits de gelimiteerde upgrade (125 stuks) nog niet is uitverkocht. Een ‘standaard’ RS7 Sportback kost minimaal 194.781 euro. Heb je serieus interesse in de Mansory-uitvoering, dan hoef je niet naar het buitenland. In het Nederlandse Heteren zit een officiële dealer van de getunede auto’s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.