Autovisie
Autovisie Nieuws 7 okt 2021

Apple wil iPhone en auto nog meer met elkaar verbinden

Apple wil handige digitale hulpmiddelen gaan aanbieden voor in de auto. Het Amerikaanse concern werkt aan technologie voor bijvoorbeeld het bedienen van de airconditioning, de snelheidsmeter en de stand van de stoelen.

Dat heeft persbureau Bloomberg begrepen van ingewijden. De besturing zou dan eenvoudig gebeuren via je iPhone, CarPlay of Apple Watch.

Voortborduren op Apple CarPlay

Via Apple CarPlay kunnen miljoenen automobilisten al makkelijk muziek selecteren, routebeschrijvingen krijgen en bellen. Dit bestaat al sinds 2014. Het project achter de nieuwe opties wordt ‘IronHeart’ genoemd. Een verwijzing naar een fictionele held uit Marvel-series. Het project zou zich nog wel in een beginfase bevinden. Om het echt te doen slagen zou Apple ook de samenwerking moeten zoeken met autofabrikanten.

Het plan laat volgens Bloomberg wel zien dat auto’s waarschijnlijk erg belangrijk worden voor de iPhone-maker, zelfs als het bedrijf geen eigen voertuigen zou gaan verkopen. De iPhone-maker zou in de toekomst namelijk veel extra geld aan diensten voor de auto kunnen verdienen. Het bedrijf zelf wilde niet reageren op het bericht over de autoplannen.

‘Elon Musk wilde Tesla aan Apple verkopen’

Opmaat naar eigen auto?

Er gaan al langer geruchten dat Apple over enkele jaren ook graag zelf auto’s wil bouwen. Dat zou dan een elektrische auto betreffen die ook zelfrijdend is. Het project van Apple voor elektrische auto’s heeft de naam ‘Titan’ en loopt al sinds 2014. Toen maakte het bedrijf van wijlen Steve Jobs een eerste ontwerp. Het zou daarbij zijn eigen batterijtechniek willen gebruiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple wil iPhone en auto nog meer met elkaar verbinden
Sluiten