Autovisie
Autovisie Nieuws 2 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Maakt Abt met de RS7-R de ultieme Audi RS7?

De Audi RS6 Avant is hot en in zijn schaduw trekt de supersnelle stationwagon de RS7 Sportback mee. Maar ondanks de stijgende productievolumes, die nog altijd voor een exclusief karakter zorgen, zijn er liefhebbers bij die de RS6 of RS7 niet bijzonder genoeg vinden. Kijk, er daar reageert uiteraard de beroemde Audi-tuner Abt op. Maakt kennis met Abt RS7-R.

Vul zelf in of je de exterieure aanpassingen mooi of lelijk vindt. Of ze überhaupt bij een dynamische Autobahn-sprinter als de RS7 passen. Feit is dat de Abt RS7-R onderscheidend is van de zoveelste RS7 Sportback op de weg. En om de RS7-R ook exclusief te houden, bouwt Abt hem in een gelimiteerde oplage. Gegarandeerd dat hij de grens oversteekt, want er is heus wel iemand onder de 82 huidige Nederlandse RS7-bezitters die denkt: ik ben klaar voor de volgende stap. Ik wel meer en ik wil iets persoonlijkers. ABT RS7-R

125 voor de wereld

Dat de Abt RS7-R exclusief is, blijkt. Abt maakt er slechts 125 voor de complete wereld. Wat krijg je dan? Laten we aan de buitenzijde beginnen. Zo bewaren we ook het lekkerste voor het laatst. De vijfdeurs hatchback-koets is aangekleed met verschillende visuele carbonfibre-delen. Aan de voorzijde valt de specifieke ABT-grille op , waarop natuurlijk de unieke RS7-R-badge ontbreekt. Aan de achterzijde springt de achterspoiler er direct uit en de voor- en achterzijde worden uiteraard met elkaar verbonden door de sideskirts. ABT zet de auto op 22 inch lichtgewicht wielen, uit de high performance-range. Trek de deur open en je ruikt leder en ziet carbonfibre-afwerkingsdetails, zoals op het stuurwiel, dashboard en stoelen. In de bekleding van de zetels is het RS7-R-embleem verwerkt.

Het spectakelstuk van de Abt RS7-R

Maar het spektakelstuk van de Abt RS7- R is uiteraard de krachtbron. Hangend in het chassis met aangepaste wielophanging is de bekende V8-krachtbron uit de Porsche Panamera flink onder handen genomen. In de RS7 levert de achtpitter af-fabriek 600 pk. Na de bekende ABT Power R-keur perst de krachtbron er 740 pk uit, een winst van een niet malse 140 pk. Het koppel stijgt mee, zij het met 120 Nm. De trekkracht bedraagt nu 920 Nm!

Origineel

Wie er een wil, dient zich acuut bij Abt in Kempten te melden. De oplage van de Abt RS7-R bedraagt slechts 125 stuks. Maar grijp je mis, het tunings- en motorsportbedrijf kan de RS7-koper altijd helpen aan wat lekkers, om zo je RS7 onderscheidend van de ‘massa’ te maken. Of is origineel toch origineler?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.